Rusinea pamantului: Oradea va avea terminal Cargo inaintea Clujului. Si inca in 2023! Rusine, Alin Tise si David Ciceo!

In vreme ce Oradea ajunge pe Marte, la Cluj înca mergem cu calul pe Bulevardul Muncii. Astea cinci stele, frate! Oradea va avea terminal cargo, iar Cluj tot pe studii de prefezabilitate o arde.

Daca la Cluj-Napoca ar exista pista cargo, potentialul de dezvoltare al muncipiului ar fi uriaș. Dar se pare ca noi ne culcăm pe o ureche, iar Oradea ne ia fața cu pânzele ridicate la maxim. 

Iata cu ce se lauda Ilie Bolojan, primarul din Oradea: 

„Cu cât o regiune este mai conectată global și are o infrastructură mai bună (drumuri, căi ferate, rețele de gaz și electricitate, depozite, terminale logistice), cu atât mai mult se va dezvolta. De accea, construcția unei infrastructuri cât mai bune în județul Bihor este o prioritate.

Companiile din jurul Oradiei folosesc pentru produsele pe care le fabrică componente electronice aduse aerian de la mari distanțe, din Asia sau Europa. Pentru a ajunge mai repede, mai ieftin și mai sigur la Oradea, existența unui terminal cargo lângă aeroport ar crea condițiile ca aceste componente să poată fi aduse aerian, direct.
Pe un teren de 14 ha, situat între aeroportul Oradea și Parcul Industrial II, vom începe procedura de selecție pentru un investitor care să realizeze terminalul cargo.
În prima jumătate a acestei luni vom evalua terenul și vom pregăti caietul de sarcini pentru licitație. După aprobarea documentației în ședința de Consiliu Județean din iulie, vom organiza licitația în urma căreia, până la începutul lunii septembrie, va fi selectat un investitor.
Acesta ar urma să realizeze investiția: căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea și descărcarea avioanelor, spații de depozitare și celelalte dotări.
Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operațional.
Agenția de Dezvoltare Locală ne va sprijini să întocmim documentația (asemănătoare cu cea folosită pentru concesionarea terenurilor din parcurile industriale), primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru investitor și conectarea la drumurile și rețele de apă și canalizare din parcul industrial spre cartierul Grigorescu, iar aeroportul va gestiona conectarea cu pista de aterizare și obținerea avizelor de la Autoritatea Aeronautică.
Lucrând împreună facem ca proiectul să devină realitate mult mai repede. Mulțumesc tuturor celor implicați în proiect pentru sprijinul acordat!”, scrie Ilie Bolojan, nu Emil BOC.

Adauga comentariu