RUŞINE OPC CLUJ! OPC Cluj spală „cadavrele” Carmangeriei Moldovan

Vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, să apreciați cele două comunicate date de OPC Cluj, unul acum 2 săptămâni, când inspectorii au descoperit că Carmangeria Moldovan se pregătea să pună în consum marfă expirată și fără dovadă de proveniență (nimeni nu a afirmat că marfa era pe rafturi, în galantare, aşa cum în mod mincinos, se afirmă în comunicat) și cel dat astăzi, când, practic, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj spală „cadavrele” respectivei carmangerii.

De menționat faptul că Cosmin Moldovan a dat un comunicat de presă prin care amenința inspectorii OPC Cluj, că îi va reclama pentru abuz în serviciu, pentru modul în care au acționat la data primului control, și faptul că domnul Ioan Oleleu este atât șeful DSV Cluj, cât și amicul de șprițuri al lui Moldovan.

În material avem și linkurile care dovedesc afirmațiile de mai sus.

Primul comunicat al OPC Cluj:

„Având în vedere aceste nereguli constatate, operatorul economic a înţeles gravitatea faptelor şi a dispus, în regim de urgenţă, pe data de 22 septembrie 2021, până la ora 14.00, retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi.

Ținând cont de reprezentativitatea operatorului economic și numărul mare de unități pentru vânzarea produselor pe care acesta îl deține, la nivelul întregului județ, concomitent cu numărul mare de consumatori posibil afectați, operatorului economic i se va aplica o amendă contravențională, conform prevederilor legale, între 3.000  şi 30.000 lei, după finalizarea actului de control”, se preciza în comunicatul instituției.

Citiți și:

Jegosii de la CARMANGERIA MOLDOVAN ar fi bagat azi CARNE EXPIRATA SI IMPUTITA in lotul de produse finite, daca Protectia Consumatorului Cluj nu intervenea dupa articolul Ziar de Cluj! Soc: ieri, DSV Cluj a fost in "control" si nu a gasit nimic :)

Comunicatul de astăzi al OPC Cluj spală „cadavrele” Carmangeriei Moldovan. Deși acum 2 săptămâni inspectorii promiteau amenzi drastice, Moldovan s-a ales, în cele din urmă, doar cu un avertisment. Ba, a mai fost și lăudat de către "integrii" inspectori ai OPC:

„Ca urmare a acțiunilor de control desfășurate în data de 22.09.2021  și 24.09.2021 la operatorul economic SC Moldovan Carmangerie SRL din județul Cluj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a primit documentele ce dovedesc retragerea voluntară și distrugerea ulterioară a produselor materie primă ambalată cu data limită de consum depășită, produse regăsite la data și ora controlului operativ în depozitul din Localitatea Sânicoara – Cluj, în valoare de 1.175 de lei.

​Precizăm faptul că această materie primă ambalată a fost regăsită, în data de 22.09.2021, la unitatea de producție a comerciantului de la adresa mai sus menționată și nicidecum pe rafturile sau în depozitele vreunuia din magazinele aparținând acestui producător.

​Alături de această materie primă ambalată, a mai fost regăsită o altă cantitate de materie primă vrac, refrigerată, depozitată în navete fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare, pentru care s-a solicitat și primit un document emis de DSVSA Cluj privind existența și confirmarea trasabilității acestor produse oprite prin retragere voluntară de către operatorul economic, până la clarificarea tuturor aspectelor ce țin de cele menționate mai sus. Subliniem că, la data controlului, datorită investițiilor efectuate recent, exista posibilitatea depozitării în alte spații decât cele delimitate, pentru fiecare produs în parte, fapt ce a necesitat sprijinul DSVSA.

​Deoarece în mass media au apărut informații cu privire la faptul că acest operator economic ar pune sănătatea consumatorului în pericol prin punerea pe piață a unor produse finite neconforme în cantitate mare, menționăm cu celeritate Decizia promptă luată de conducerea companiei, la data și ora controlului, de retragere voluntară atât a întregii cantități de materie primă neambalată rezultată din tranșare care nu avea elemente de identificare, caracterizare, lotizare postat pe navetă și regăsită într-unul din depozitele de materii prime, cât și a materiei prime, de data aceasta ambalată, ce avea data limită de consum depășită, regăsită în același spațiu, până la clarificarea situației.

În același depozit se afla și materie primă refrigerată, neambalată, depozitată în același tip de navete cu produse care aveau afișate elemente de identificare, caracterizare, lotizare din care reieșea trasabilitatea acestor produse.

Ținem să facem precizarea că CJPC Cluj nu a specificat nici o cantitate de produse neconforme regăsite cu deficiențe (cele ambalate), în realitate în cantitate mult mai mică decât cele apărute în presă, respectiv produse a caror valoare a fost menționată mai sus.

​În data de 24.09.2021, în urma discuțiilor cu reprezentanții comerciantului, în aceeași formulă, echipa CJPC Cluj a vizitat noul depozit destinat ambalării produselor finite aflat în Municipiul Cluj-Napoca. A fost apreciată activitatea colectivului de la această locație, fiind remarcată investiția în echipamente și tehnologie.

​Subliniem că CJPC Cluj a acționat de fiecare dată prompt în sprijinul și pentru siguranța consumatorului.

​Ținând cont de faptul că reprezentanții operatorului economic au luat măsuri voluntare urgente de retragere de la comercializare, prin documentul de control întocmit a fost aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment, totodată dispunându-se măsura opririi definitive a produselor cu data limită de consum depașită”, au scris reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, în comunicatul lor de presă.

Mulțumim instituțiilor statului, care își fac cu abnegație datoria, nu în interesul cetățenilor, ci în interesul amicilor/ șefilor lor!

Citiți și:

Neamprostia de patron de la carmangeria Moldovan reclamă echipa de control de la Protecția Consumatorului: "A avut un comportament agresiv, jignitor, de intimidare, amenințare și șantaj". Te pomeni că de aceea era carnea stricată!

Comentarii

Mihai

06.10.2021 16:11

Negriciosu ala care ba ii, șef, ba adjunct, ala i spurcaciunea care trage sforile și interpretează permanent reclamațiile, scoate din context anumite cuvinte, bandit mare

adideleprimarie

07.10.2021 09:31

 Jegosii de la OPC fac asta de mult... altfel cum s ar explica conturile masinile si viloacele?din salarii???? hahahah

Adauga comentariu