Rușine, domnule Tișe! Ați promis bani unor copii din județ pe care apoi i-ați lăsat baltă

Copiii din județul Cluj au reprezentat o urgență pentru Alin Tișe acum două zile când președintele Consiliului județean se lăuda că alocă bani pentru lucrări la școli și grădinițe din cinci comune din județ. Azi, când a fost vorba să aprobe alocarea banilor, Tișe s-a sucit, iar școlile nu au mai primit banii. Acei copii au reprezentat o urgență doar declarativ, atât timp cât Tișe i-a folosit să își facă reclamă.

Iată ce declara Alin Tișe acum două zile: ”Fiind vorba de niște cheltuieli urgente, care nu necesită amânare, am decis să propun consilierilor județeni alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare îmbunătăţirii infrastructurii a mai multor școli și grădinițe şi a condiţiilor pe care acestea le oferă”.

Elevii din școlile ce necesită reparații de urgență învață în clădiri pline de igrasie și folosesc apa ce provine din surse improprii.

Copiii din școlile gimnaziale Bolduț și Boian sunt nevoiți să învețe în clădiri insalubre în care se infiltrează apa din precipitații, iar pereții și tavanele prezintă tencuieli desprinse și pline de igrasie. În cea două școli învață aproximativ 120 de elevi.

Pentru școala gimnazială din Muntele Rece, Tișe s-a lăudat că va aloca banii necesari pentru alimentarea cu apă, această școală fiind alimentată din surse neconvenționale, improprii consumului din punctul de vedere al calității apei.

De asemenea, tot din fondul de rezervă al Consiliului Județean trebuia să fie alocați bani pentru branșarea la rețeaua publică de apă a sălii de grădiniță din satul Așchileu Mare, cât și pentru asigurarea cu apă potabilă a cetățenilor din localitate, care nu beneficiază de această facilitate.

Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a școlii din satul Filea de Jos.

Astăzi înaintea votului în Consiliul județean, Tișe a decis să amâne alocarea acestor bani, motivând faptul că au existat și alte solicitări și vrea să ajute toate primăriile. Având în vedere că solicitările primăriilor pentru școli și grădinițe reprezintă o urgență, decizia lui Tișe este oarecum hilară. dacă ar fi dorit să ajute alte primării putea să o facă într-o ședință ulterioară, fără să îi lase pe acești copii să învețe în continuare în condiții improprii pe o perioadă de timp indefinită. 

”Nu aș vrea să politizăm această alocare. Au mai sosit solicitări din partea primăriilor, de la primari din diverse partide, nu doar de la un partid sau altul. Pentru a găsi o soluție echilibrată și a putea ajuta toate primăriile, în limita bugetului pe care îl avem. Cele cinci localități pe care noi le-am prins aici să fie prinse într-un proiect ulterior alături de toate celelalte localități. Va rămâne azi alocarea pentru Așchileu și Vultureni pentru magistrala de apă, iar celelalte să rămână pentru o hotărâre ulterioară. Să aprobăm azi numai sumele urgente pentru Compania de Apă pentru magistrala care trece prin Așchileu și Vultureni. Încercăm să ajutăm toți primarii, azi să aprobăm doar ceea ce este o urgență maximă. Eliminare 1,2,3,4,5. \Alocarea sumei de 10.000 de lei comunei Așchileu pentru finanțare unor lucrări urgente. Alocarea sumei de 3000 de lei comunei Vultureni pentru lucrări de urgență”, potrivit lui Alin Tișe.

Potrivit declarațiilor lui Alin Tișe, alocările pentru magistrala de apă reprezintă lucrări de urgență maximă, dar copiii nu. Aceștia pot în continuare să învețe în condiții insalubre. Așa cum au rezistat până acum mai pot rezista până când Tișe îi va considera din nou o urgență. 

Adauga comentariu