Rozi, partenera simpatica din cupletul cu Raba, s-a stins azi noapte! Dumnezeu sa o odihneasca!

Partea feminina a celebrului cuplu de umoristi "Rozi si Raba", doamna Rozalia Rus, s-a stins azi noapte, in jurul orei 1, dupa o lunga suferinta.

"Suntem tare suparati. A fost o femeie extraordinara, un suflet vesel. Suferea de cancer si starea ei s-a inrautatit in ultima vreme. Va dati seama, chiar si cand facea chimioterapie, se strangeau bolnavele in jurul ei, fiindca ea stia sa le ridice moralul. Dumnezeu sa o primeasca in Rai!", ne-a declarat un apropiat al familiei.

Rozalia Rus si "Raba", pe numele real Claudiu Racz, au format un cuplu celebru de umoristi la TVR Cluj la inceputul anilor '90, colorand peisajul tern al mass-media de dupa Revolutie.

(foto - ECLUJEANUL.RO)

 

Constantin Trofin, unul dintre cei mai cunoscuti clujeni din domeniul televiziunii de divertisment, ne-a povestit cum a descoperit-o pe Rozi:

"Imi pare tare rau sa aud asta. Rozi era talent nativ. Imi aduc aminte ca, prin 1997, luasem un mare premiu in bani pentru cea mai buna emisiune de divertisment. La fel, fusese premiat si Catalin Stefanescu, realizatorul Garantat 100 %. Stiam ca Stefanescu isi cumparase din banii de premiu o geaca faina, de care era tare mandru si ne-am gandit sa ii facem o farsa. Aveam o casiera foarte simpatica, pe nume Rozi, i-am explicat ce vrem sa facem cu Catalin, am ascuns o camera video. Rozi a inteles perfect ce vroiam sa facem, dar nici noi nu ne-am asteptat la asa ceva. Cand a venit Cata Stefanescu, Rozi l-a luat tare, i-a spus ca trebuie platit impozitul pentru banii luati din premiu. Era o inventie, evident! Noi stiam ca Stefanescu nu mai are un chior. Iar Rozi a jucat atat de convingator si a fost atat de spontana, ca ne-a dat pe spate. Noi filmam cu camera ascunsa, dar nu ne credeam ochilor. Rozi ii zicea: "Cataline, io nu fac puscarie pentru tine, io nu platesc in locul tau, du-te si vinde geaca". Era in vara lui '97. Cand i-am zis lui Titus Munteanu de ea, ne-a propus sa facem emisiunea regulat, dar sa ii cautam un partener, o tipologie care sa o completeze. Ideea mi-a venit intr-o seara cand, intr-un cartier din Cluj, am vazut niste indivizi care jucau carti in pijama, in fata scarii. Am zis: asta e personajul. Cu Raba, lucram in trupa de comedie BUM de multa vreme, i-am explicat ce idee aveam si a inteles pe data. Raba, ca personaj, avea nevoie de o Rozi, o tipa care sa il domine. Si Rozi si Raba au facut istorie in divertismentul acelor vremuri, au jucat o partitura actoriceasca demna de profesionisti, desi ei nu aveau studii", a povesti Constantin Trofin pentru Ziar de Cluj

 

Comentarii

tetean alina

28.10.2014 09:46

Dumnezeu s-o odihneasca in pace

alex

28.10.2014 09:53

a fost o femeie extraordinara! nu o sa o uitam !

Dan

28.10.2014 10:14

RIP Dumnezeu sa o odihneasca in pace .:|

Madalina

28.10.2014 14:22

Dumnezeu sa o odihneasca in pace ! Abia asteptam sa inceapa emisiunea cu Rozi si Raba. :(

Adriana

28.10.2014 14:54

   Sunt socata ,Dumnezeu sa te odihneasca in pace si sa dea putere familei in aceste momente cumplite,sincere condoleante.

FLORA

28.10.2014 22:05

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

maxxy

28.10.2014 22:46

Condoleante familiei si Dumnezeu sa o aiba sub aripa lui

grig

28.10.2014 23:24

Multumim pentru episoadele mininate pe care le-a realizat, sper ca nu va fi uitata niciodata, eu cel putin, nu voi uita. 

Florica Sabou

30.10.2014 18:58

ROZI, draga mea prietena a plecat către o lume mai buna.Dumnezeu sa o odihnească in pace.A fost un OM minunat.....

olimpia benche

30.10.2014 23:04

Rozi..... ,nici nu puteti sa va imaginati cum era Rozi !!!!   Joviala , sufletista ,plina de viata .Am cunoscut-o cand deja aflase ca este bolnava ,dar nimic nu o impiedica sa  glumeasca si sa radem in hohote cand vorbeam la telefon sau ne vedeam {rar}.                Asa cum ne-a facut pe noi sa zambim ,sunt sigura ca si ingeri vor zambi cand o vor intalni pe ROZI !!!  ODIHNESTE-TE IN PACE !!!

Adauga comentariu