Romii de la Pata Rât, întrebați dacă îl cunosc pe deputatul-activist Dohotaru: „Cine e ăla? Noi nu am auzit de el!”

Nu de puține ori, Adrian Dohotaru, deputatul-activist de Facebook, de Cluj și de USR, s-a manifestat în spațiul public prin diverse inițiative și declarații în sprijinul romilor de la Pata Rât. Anii au trecut și Adrian Dohotaru a început să preia chiar și obiceiurile alimentare ale unora dintre locuitorii din Pata Rât, deputatul mâncând din gunoiul Parlamentului, probabil în semn de susținere. Cu toate acestea, salvatorul și protectorul comunității de romi de la marginea orașului a rămas pentru cei de la Pata Rât doar un ilustru necunoscut. 

Ziar de Cluj a vorbit astăzi cu romii care locuiesc pe strada Cantonului și în zona muntelui de gunoi al Clujului și, după temele serioase de discuție, la capitolul diverse, le-am adresat oamenilor și întrebarea: 

Îl cunoașteți pe Adrian Dohotaru, deputatul care se manifestă public ca susținător și salvator al comunității de romi de aici? V-a ajutat cu ceva?

Răspunsul celor din Pata Rât a fost unul dezarmant:

„Cine e ăla? Noi nu am auzit de el! Nici nu am auzit de el, dar nici nu l-am văzut! Niciodată! Cine ne-a ajutat, Bert, olandezul! Ăla a făcut biserică, grădiniță, școală, scoate medicamente la oameni, rețetele și alea!”

Așadar, cu toate declarațiile publice, cu toate acțiunile sale activiste, cu tot cu mâncatul din gunoi, Adrian Dohotaru nu a reușit să ajungă la sufletul celor pe care vrea să îi salveze. Adrian Dohotaru, din păcate, nu este și deputat de Pata Rât! Rămâne doar deputat de Facebook.


Adauga comentariu