Romantismul, suspendat: în timp ce rafturile cu vinuri și cu prezervative sunt pline, se golesc cele cu hârtie igienică și cu așternut pentru pisici

Ieri dimineață, la supermarketul Auchan din Iris, rafturile erau bine aprovizionate. Angajații roiau prin magazin, pentru a completa cu marfă zonele unde clujenii reușiseră totuși să golească tot.

O analiză a rafturilor mai golașe ne arată ce consumă cu predilecție clujenii atunci când se anunță o pandemie (dar și de Crăciun, de Paște și de Revelion).

Hârtia igienică și așternutul igienic pentru pisici sunt în topul produselor epuizate de pe rafturi, urmate de fructele și legumele proaspete, de anumite sortimente de pâine, de carnea congelată, de pateuri și de conservele de carne.Clujenii nu se înghesuie la vinuri și la prezervative, semn că și romantismul se suspendă pe timpul pandemiei. În vremuri de restriște, oamenii, în mod firesc, își reorientează consumul spre nevoile de bază – pisica și stomacul. Importantă fiind și partea pe unde se elimină ce digeră stomacul.


Detergentul de rufe și produsele de igienă personală (săpunurile, deodorantele, șampoanele ș.a.) abundă pe rafturi, singurul cumpărat în exces fiind săpunul lichid ieftin. Și rafturile cu tampoane erau ieri pline, și cele cu pastă de dinți.

La raionul cu produse pentru bebeluși se găseau ieri dimineață de toate. Cum oamenii sunt mai pasionați de pisici, scutecele par a nu mai fi la mare căutare.

Auchan a început să restricționeze cumpărarea anumitor produse doar în anumite cantități, impunând limite de bun-simț. Cu toate acestea, anumite mărfuri se evaporă de pe rafturi, unii cumpărători făcând probabil mai multe drumuri, pentru a fenta vigilența casierilor, care refuză să le încaseze cumpărăturile „en-gros”.

Brânzeturile, peștele, laptele, ouăle, mezelurile, fructele uscate, pastele se găseau ieri în supermarket în cantități suficiente, așa că nu este cazul să vă panicați, mâncare este suficientă în magazine, pe toate gusturile.

După cum vedeți, nu riscați să muriți de foame în această perioadă, fiindcă mâncare este.

E firesc să vă aprovizionați și să vă faceți mici stocuri, pentru a nu mai colinda zilnic supermarketurile, pentru a evita aglomerația și a vă proteja astfel de o eventuală îmbolnăvire. Însă, una este prudența și alta e panica.

Cumpărați rațional, doar cât și ce aveți nevoie.

Și, dacă tot stați acasă, un vin roșu, la un ”Netflix and chill”, nu strică!

Adauga comentariu