Românii civilizați s-au săturat de petarde: „Interzicerea comercializării și folosirii petardelor în toate spațiile publice din România”

Mihai Cucerzan, profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, vrea ca petardele să fie interzise în România.

România se transformă în Afganistan în fiecare final de decembrie, zeci de oameni sunt răniți și animalele sunt traumatizate (sau mutilate, cum a fost cazul câinelui de la Satu Mare). În aceste condiții, Cucezan cere interzicerea petardelor în România. Demers susținut puternic de mulți oameni.

„Au trecut Revelionul și Crăciunul, sper în condiții bune pentru cei mai mulți dintre noi. Totuși, în România continuă să existe o problemă: traficul produselor pirotehnice pare a fi scăpat de sub control. Iar aceasta într-o țară care a cunoscut deja tragedia clubului Colectiv. Tristul bilanț al ultimelor zile: un om și-a pierdut viața, alte zeci de persoane au fost rănite, numeroase animale au fost traumatizate sau mutilate, au fost consemnate câteva incendii etc. Din păcate, toate acestea din cauza petardelor. Cred că a devenit evident pentru toate mințile responsabile că lucrurile nu pot continua în acest mod. Pe această cale, îmi permit o nouă inițiativă: interzicerea comercializării și folosirii petardelor în toate spațiile publice din România. Sper că reprezentanții legislativului și presei vor analiza cu atenție și susține acest demers”, a scris Cucerza pe Facebook.

Autoritățile au confiscat, doar la Cluj, 2 tone de petarde în decembrie. Chiar și așa, comerțul la negru al petardelor e în floare spre final de an în România.

 

Adauga comentariu