În România, un nou-născut moare la 6 ore. Organizația Salvați Copiii a donat aparatură în valoare de 66.000 de euro Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Mortalitatea infantilă reprezintă o problemă enormă în România, iar Clujul nu e ferit de această realitate tristă. În aceste condiții, organizația Salvați Copiii a decis să doneze aparatură în valoare de 66.000 de euro secțiilor de neonatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Secțiile de terapie intenstivă neonatală ale maternităților mari sunt supra-aglomerate, iar medicii sunt puși în fața unor situații dramatice, de a refuza transferul unor nou-născuți. E motivul pentru care Salvați Copiii România va dota prioritar secțiile de Neonatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care deservesc întreaga regiune, cu aparatură medicală ce constă în două ventilatoare neonatale, un pulsoximetru, o masă radiantă și 2 monitoare de funcții vitale în valoare totală de 66.000 de euro”, se arată într-un comunicat al organizației. 

În 2018, în Secția de Neonatologie I a spitalului clujean s-au născut 2.4000 de copii, dintre care 382 prematuri, iar 90 de nou-născuți au fost transferați din alte spitale și maternități, care nu aveau aparatura medicală necesară îngrijiiri acestora. Maternitatea clujeană deservește o arie largă: Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Maramureș. 

În Secția de Neonatologie II s-au născut în 2018 2571 de copii, 10% dintre aceștia fiind prematuri. În România, la 7 ore se naște prematur un copil și moare, cea mai mare mortalitate infantilă din Europa. Cel mai mic copil născut a avut 24 de săptămâni și 470 de grame și a supraviețuit. 

Salvați Copiii își propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.400 de nou-născuți. La fiecare 6 ore, un copil mai mic de un an moare. Salvați Copiii a dotat 88 de maternități și secții de nou-născuți cu 515 echipamente medicale moderne în valoare de 4.000.000 de euro, și a asigurat astfel supraviețuirea a peste 42.000 de nou-născuți.


Adauga comentariu