România a pierdut, surprinzător, primul meci de la Jocurile Olimpice. Florina Chintoan, de la "U" Cluj, a marcat două goluri

Echipa naţională de handbal feminin a României a pierdut, 19-23 (9-11), meciul cu Angola, teoretic cel mai accesibil adversar din grupa A a Jocurilor Olimpice.

“Tricolorele” au avut o evoluţie sub aşteptări şi nu au reuşit să conducă nicio secundă pe tabelă. Florina Chintoan, de la “U” Alexandrion Cluj, a fost foarte aproape să marcheze primul gol al României la această ediţie a Jocurilor Olimpice, însă aruncarea sa spre poartă s-a transformat, ulterior, într-o aruncare de la şapte metri, transformată de Cristina Neagu la 3-0 pentru adversare.

Jocul cu pivotul a fost, de altfel, una dintre problemele româncelor noaptea trecută, “Roza” şi Oana Manea neavând oportunităţi de a arunca la poartă. Dacă Chintoan a avut 100% eficienţă, reuşind să marcheze, însă, doar două goluri din tot atâtea aruncări, Manea a înscris un singur gol. Nici prestaţia Cristinei Neagu nu le-a ajutat foarte mult pe “tricolore”, chiar dacă cea mai valoroasă handbalistă a lumii a fost şi cea mai bună marcatoare a meciului, cu opt goluri. De menţionat că, noaptea trecută, a intrat pentru câteva secunde în teren şi Ionica Munteanu, noul portar al echipei “U” Alexandrion Cluj, anunta CJSport.ro.

“Cred că, după ce Angola a luat conducerea în joc, au contat două lucruri: jucătoarele au căutat-o cât de mult posibil pe Cristina, iar ea nu s-a antrenat mai mult de trei ori în șase săptămâni. Am spus la pauză că toată lumea trebuie să caute poarta, să jucăm de la o extremă la alta și să căutăm poarta. Au fost mai rapide și mai agresive decât noi, apoi, în a doua jumătate, am avut multe șanse și am ratat multe mingi din 6 metri. Cred că e presiune mentală, când cădem puțin, nu găsim o cale de a juca, nu găsim timingul și se simte presiunea. Cred că asta se întâmplă. Va fi dificil pentru noi să ne ridicăm acum pentru că acesta a fost unul dintre meciurile-cheie, dar, de pe altă parte, nu știm ce va face Angola în această grupă. Va trebui să vedem. Urmează Brazilia, care cred că e favorita din această grupă, a învins Norvegia foarte ușor. Au multă energie, le ajută să joace în această arenă, bineînțeles, așa că nu suntem favoriți în acel meci”, a declarat, după joc, tehnicianul Tomas Ryde, pentru gsp.ro.

România va juca împotriva Braziliei în următorul meci, ţara gazdă a Jocurilor Olimpice învingând Norvegia, ieri, la trei goluri diferenţă, 31-28. Meciul  va avea loc luni, de la ora 22:40, ora României. În cel de-a treilea joc al grupei A, Spania s-a impus în faţa Muntenegrului, scor 25-19.

Adauga comentariu