România nu mai e interesantă pentru străini? Scădere drastică a numărului de turiști în Cluj

1.2 milioane de străini au vizitat România în primul semestru al acestui ani. Conform datelor oferite de Ziarul Financiar în colaborare cu Institutul Național de Statistică, s-a înregistrat o scădere de 5.3% față de anul trecut.

Județele care au pierdut cei mai mulți turiști sunt Mureș (13%), Cluj (12%) și Brașov (8%). Constanța e singurul județ care a câștigat turiști, mai exact 18% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Bucureștiul rămâne lider absolut la număr de turiști străini, peste jumătate de milion. 

Scăderea numărului de turiști în Cluj este cel puțin interesantă, în condițiile în care autoritățile locale fac eforturi supraomenești de a pune Clujul pe harta Europei. 

Străinii sunt mai realiști, dovadă articolele din presa străină

CNN alcătuia în urmă cu câteva luni un top al celor mai interesante orașe pentru turiști, unde turismul e aproape inexistent. Publicația americană le recomanda turiștilor să viziteze Clujul, măcar pentru un weekend. 

„Al doilea cel mai mare oraș al României e deseori privit ca un oraș de tranzit pentru turiștii care sunt în căutarea de aventuri în Munții Apuseni, sau care vor să fie martori la peisajele istorice ale Transilvaniei. Totuși, Biserica Sfântul Mihail sau fascinanta Fabrică de Pensule sunt doar două dintre atracțiile care fac o ședere mai lungă necesară. Dacă mai adăugăm piețele frumoase și un peisaj plin de baruri și cafenele, atunci putem spune că orașul Cluj-Napoca deține toate argumentele pentru a fi considerat o destinație ideală de city break”, scriau cei de la CNN. 

Alături de Cluj, în top se mai află Orange (Franța), Norwich (Anglia), Aarhus (Danemarca), Antwerp (Belgia), Haga (Olanda), Sarajevo (Bosnia), Pristina (Kosovo), Malmo (Suedia), Aberdeen (Scoția), Berna (Elveția), Wroclaw (Polonia), Tbilisi (Georgia), Minsk (Belarus) , Erevan (Armenia), Debrecen (Ungaria), Ankara (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Trondheim (Norvegia), Torino (Italia).

PS: Clujul e buricul pământului doar în ochii clujenilor. Realitatea contrazice deocamdată reveria ardeleană. 

Adauga comentariu