Editorial

ROMÂNIA FĂRĂ ROMÂNI

Una din marile realizări ale acestei țări este Casa Poporului fără popor. A doua cea mai mare clădire din lume găzduiește un fel de oameni de proveniență dubioasă. Într-adevăr, sunt niște exemplare de homo, dar nu se știe exact dacă și sapiens. Bizarele creaturi ar fi ajuns în Casa Poporului prin vot și n-au mai plecat de acolo, că e bine, călduț și o ciorbă costă 5 lei. În timp ce Casa Poporului este parazitată de aceste chestii, poporul o poate vizita doar în niște condiții stricte, că nu poate umbla de nebun prin casa lui.

O altă realizare incredibilă a minților românești sunt stadioanele fără fotbal. Zeci de milioane de euro sunt băgate în aceste construcții care, teoretic, ar trebui să găzduiască meciuri de fotbal. Într-adevăr, niște băieți se prezintă pe stadion și joacă ei ceva acolo, dar nu se știe exact ce. Ei susțin că e fotbal, dar asta doar ca să doarmă mai bine noaptea, crezând că sunt fotbaliști. Nimeni nu știe exact ce se joacă în România, dar sigur nu e fotbal. Asta i-a derutat și pe suporteri, care nu se duc pe stadioane să urmărească un joc pe care nu-l înțeleg.

România e plină de case de cultură fără cultură. Astea sunt, probabil, cele mai inutile construcții din țară, pentru că în România cultura nu se ține în case, ci se bagă în dubă. Dacă se găsește, din greșeală, cultură într-o casă, este băgată rapid sub preș, la curățenia generală. Asta dacă se face curățenie. Casele de cultură sunt prăfuite, ponosite, neînsuflețite. În sufragerie e haos, în dormitor nu există nici măcar o carte, frigiderul e gol de cultură.

Alte realizări notabile ar fi spitalele fără sănătate, școlile fără învățământ și sălile de sport fără sport.

România a reușit performanța galactică de a inaugura un muzeu „Constantin Brâncuși” fără Constantin Brâncuși: „Deschiderea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“ de la Târgu Jiu a fost unul dintre principalele evenimente care erau aşteptate să se desfăşoare de Ziua Naţională Brâncuşi în oraşul celui mai mare artist român din toate timpurile. Inaugurarea a avut loc miercuri, 19 februarie, şi a fost un adevărat fiasco, vizitatorii neavând un motiv să viziteze acest aşa-zis muzeu, deoarece exponatele lipsesc.”, scrie adevarul.ro.

Un muzeu fără exponate? Da, vă rog! Chiar insist să-mi spuneți dacă ați auzit, în ultima vreme, ceva mai românesc. E ca și cum ai inaugura o bancă fără bani, o piață de pește fără pește (Viorica Dăncilă chiar a inaugurat asta) sau un bordel fără… înțelegeți voi.

„De fapt, muzeul funcţionează doar cu numele, pentru că spaţiile din interior sunt goale. Nici măcar cu numele nu funcţionează, pentru că nu există nici măcar un panou pe care să fie trecut numele instituţiei. Evenimentul inaugural a însemnat în prezentarea unor fotografii din perioada de execuţie a ansamblului monumental „Calea Eroilor“.”, tot de pe adevarul.ro.

Asta trebuie să fie o realizare mondială, demnă de Cartea Recordurilor. După ani de zile în care am fost codașii oricărui top, iată că suntem și noi primii la ceva: un muzeu fără artă. E ca și cum ai avea un Parlament fără parlamentari. Stai, că avem și asta.

„Exponatele sunt luate cu împrumut, iar după două săptămâni vor fi luate, iar pereţii muzeului vor rămâne goi. De fapt, muzeul nu prea poate să funcţioneze, având doar un singur salariat, pe directorul acestuia, Denisa Şuţă, vicepreşedinte al PNL Gorj. Acesta este poate şi motivul pentru care liberalii din Gorj au venit în număr mare la inaugurare, deoarece au lipsit la alte ocazii de acest fel. Pe uşa muzeului nu este trecut un program de vizitare.”, mai scrie adevarul.ro.

Iată cum s-a creat o mică sinecură pentru vicepreședintele PNL Gorj. Doamna Denisa Șuță este singurul angajat al muzeului, adică ea centrează, ea dă cu capul, doar că nu prea are obiectul muncii. Orice om de bun simț ar fi jenat să fie director la nimic, dar nu și un politician. Un politician poate conduce o sală de mese fără mese.

Dar nu mă mir, pentru că oricum trăim în România fără români. Țara se golește, iar ăștia care mai suntem pe aici ne dăm în cap ca și cum am fi străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *