România extrădează UN ZIARIST la ordinul lui ERDOGAN

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti dezbate joi cererea autorităţilor turce privind extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei ‘Zaman România’, transmite Agerpres. Jurnalistul a fost audiat miercuri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, iar procurorii au decis să nu-l reţină.

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat în această dimineață de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan.

De doi ani, Kamil Demirkaya se află în România, unde lucrează pentru Zaman România, în baza unui permis de ședere temporară.


 

foto dreapta: Zaman Bulgaria, fondator Kamil Demirkaya

În noiembrie 2018, jurnalistul și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare, după cum informează publicația zamanromania.

Însă, la ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare pe numele lui Kamil Demirkaya, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. 

Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul IGPR.

În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General.

Ziaristul turc locuiește în București împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani.

Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului și cere autorităților române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan.

Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara.

În cazierul jurnalistului turc nu figurează nici o condamnare definitivă pe numele său.

 

 

Adauga comentariu