România există numai pe hârtie

Cum ziceam, dacă trece coronavirusul de dosarul cu şină al funcţionarului public român, omenirea este condamnată la extincţie.

Să mă explic: cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au realizat, pe hârtie, că altă putere nu avem, prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului ”made in China”. De ce ”pe hârtie”? Din cauză că țara noastră nu mai are în acest moment resurse să și fabrice un astfel de vaccin, pentru că, vorba directorului OncoGen, Virgil Păunescu: "să producem vaccinuri ar fi ca și cum ne-am propune să facem avioane Airbus în România".

De ce?

Simplu: ”România nu are, în acest moment, condiții pentru a fabrica vaccinuri și nici condiții pentru a face studii clinice pe pacienți. Nu are condiții înseamnă, în primul rând, că nu are bani”.

De ce România ”nu are bani”?

De clasă politică iresponsabilă și pusă pe căpătuială de care a avut parte Țara nu numai în ultimii 30 de ani, ci de la înființare. Hoție înaltă la ”nivel înalt”, indolență și poftă de furat propria căciulă la restul turmei votante (”opincă”).

Nu numai furtul mare ne-a adus aici, în prezent, ci mai ales furtul mărunt, cel al lui ”lasă, că merge și așa”: de la copiuța la teză, la ”cunoști, bă, pe cineva, să nu stau ca boul la coadă” (să nu mă amendeze, să nu mă controleze, să închidă ochii, să o angajeze pe amica mea șamd), până la parcatul mașinii în buza șaormăriei.

România există numai pe hârtie. Potențialul României este numai pe hârtie: de la diplome false, doctorate de umplutură, trasee de autostradă, măsuri de intervenție șamd.

Pe hârtie stăm bine. Bugetul e bine, salariile sunt la locul lor, pensiile se majorează și se plătesc la timp, infrastructura se dezvoltă, gazele din Marea Neagră se exploatează, nu există poluare în nici un oraș (mai ales în Cluj-Napoca), pădurile cresc falnice departe de securea securiștilor, mafioții sunt la pușcărie, Justiția este independentă, procurorul știe și aplică Legea, polițiștii și jandarmii ”știe carte”, profesorii predau ceea ce au expertiză să predea și fac din școală mândria internațională a României șamd.

Doar pe hârtie se fură, în rest România prosperă.

Așa că, cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis potențiala metodă de producere a vaccinului către colegii lor din Europa și din Statele Unite. Au trimis ”invenția” către "cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul", după cum a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen.

Peste 100 de ani, un grup de troglodiți vor umple rețelele sociale de lamentația că ”bravii cercetători români au fost furați de invenție”. Că, în vreme ce noi ”puneam pieptul stavilă coronavirusului chinezesc”, Occidentul ”construia” vaccinuri.

Și, gata!

Adauga comentariu