În România boul care muncește are un singur drept și o singură obligație: să plătească taxe şi să achite impozite

Marea problemă a guvernelor cumătrocrate este legată de împărţirea rezultatelor muncii românilor. Ale celor care mai binevoiesc să muncească, nu să stea cu mâna întinsă la pomana râgâitorilor de caviar care se dau de stânga și iubitori de popopr.

Eu tot aștept să vină ziua în care cei care mai muncesc în România vor conştientiza faptul că, din munca lor, statul plăteşte ajutoare sociale pentru puturoşi, ţine în spate o cohortă inutilă de bugetari, finanţează un sistem de pensii aberant, şi abia la urmă, dacă mai rămân bani, dezvoltă sistemul sanitar sau învăţământul şi mai alocă câte ceva pentru investiţii. Din ce rămâne după ce au și furat în beneficiul lor personal, se îngrijesc cum să ne omoare-n spitale și să ne idioțească copiii în școli.

În momentul acela, guvernele cumătrocrate poate vor avea zilele numărate. Pentru că evident, omului care munceşte nu-i va conveni să ţină în spate tot sistemul de stat, asistaţii social, pensionarii de lux, hoțiile lui alde Tăriceanu și Dragnea șamd.

Fapt concret: în România boul care muncește are un singur drept și o singură obligație: să plătească taxe şi să achite impozite.

De aceea multă lume își caută scăparea în economia subterană… dar, pe termen lung, această soluţie de salvare la nivel individual nu este una benefică pentru dezvoltarea României.

În plus, la ce derută fiscală au creat pentru anul acesta, măsurile coercitive pe care statul ar încerca să le ia împotriva evazioniştilor nu vor da rezultatele scontate, ci vor duce (ca de obicei) la un blocaj mai mare şi la tendinţa mai multor antreprenori de a se refugia în zona gri sau neagră a economiei. În primul rând că aceste coerciții se aplică celor care ar trebui ajutați, că vor să muncească, și nu celor care ar trebui pedepsiți, că doar fură. Cel mai mare evazionist fiscal este Statul cu intreprinderile sale.

Discuţiile despre bani ar pune pe tapet o temă cam periculoasă pentru puterea politică: împărţirea banilor pe regiuni. Transivania, Banatul și Moldova au făcut ciocul mare la Dragnea, așa că au primit băierile pungii mici.

Teleormârlăniile lui Dragnea au primit grosul – deh, și de acolo se contribuie net cu guriști în față la Cotroceni așa că-i musai să primească. “Mâna întinsă care urlă o poveste în față la Cotroceni, primește de mâncare” – aceasta-i filantropica lui Dragnea.

Din „birurile” colectate în regiunile contributoare sunt plătiţi cu bani grei, şi culcaţi la hoteluri de cinci stele, deputaţii şi senatorii. Sunt plătite salariile bugetarilor, se completează bugetul pensiilor (chiar și pensiilor nesimțite cumulate cu salariile) şi al altor asigurări sociale.

Sunt curios cum au să se justifice pesediștii din județele bugetar-oprimate că Dragnea ne arată rânjetul de sub musață, în loc de banii pentru investiții.

De aceea mă și aştept ca discuţiile despre buget, dacă au să mai aibă loc în acest an, să alunece din nou în derizoriu, sau înspre pericolul maghiar (că tot împlinim 100 de ani de la Unire).

Tocmai pentru că nu ar fi bine ca cei care mai muncesc să conştientizeze că susţin prin munca lor lenea celor din Teleormârlănia.

Adauga comentariu