Afacerea zilei

ROD-ul muncii Trend Furniture!

Cel mai mare proiect in desfasurare al companiei clujene Trend Furniture este restaurantul ROD, situat pe Calea Turzii. Saptamana viitoare, acesta isi va deschide portile pentru toti cei care vor o experienta culinara aparte. 

ROD este un concept unic in aceasta zona din tara deoarece isi propune sa lucreze cu preponderenta cu producatori locali, sa isi faca „in casa” mare parte dintre produse si sa incerce sa redeschida apetitul pentru mancarea romaneasca, cu ingrediente romanesti, aduse din proximitate, de la fermieri, macelari, apicultori sau oieri.

Chef Horia Simon, unul dintre proprietarii restaurantului ROD vine cu o serie de adaptari ale bucatelor locale pentru toate gusturile si promite o serie de evenimente si prezentari ale producatorilor locali.

„Harta de pe perete se va umple de pin-uri care vor indica locatiile tuturor furnizorilor nostri, ale producatorilor identificati de noi si prezentati la ROD. Vrem sa creem un soi de drum al mancarii, pentru a redeschide apetitul pentru autentic si local”, puncteaza Horia Simon.

Restaurant ROD, Trend Furniture

Pe langa mancare buna, ROD isi doreste sa ofere ceva inapoi comunitatii, motiv pentru care va incepe o serie de ateliere in zona centrala a restaurantului, o masa din lemna masiv care a fost numita sugestiv “masa atelierelor”. Pe langa prezentari si degustari, isi doreste sa aduca inclusiv specialisti din diverse domenii, iar primul atelier anuntat este unul de micologie pentru incepatori.

Autentic, natural si minimalist

Design-ul si ambianta interioara a restaurantului reflecta o sinteza de stil intre trecut si prezent a originilor Romanesti. O fuziune care are ca scop sa readuca caldura trecutului si nostalgia neamului in prezent. 

Elementele de decor ale conceptului ROD sunt cu grija puse intr-un tot unitar ca sa ofere confortul si caldura de odinioara tuturor clientilor care ii pasesc pragul.

Designerul Andrei Ureche a ales materialul lemnos pentru ca este aproape de suflet si transmite caldura. Din el a conceput mobiliere si detalii moderne cu motive populare, stilizate si minimaliste, pentru a crea un aspect modern, dar care sa duca cu gandul si la traditiile romanesti uitate. Iar Trend Furniture a lucrat cu grija fiecare piesa si a reusit sa transpuna in fiecare usa si in fiecare raft caldura. 

Restaurant ROD, Trend Furniture

Mestecenii au fost alesi cu scopul de a creea un spatiu intim, aproape de suflet si de a aduce habitatul exterior in interior, care este si una dintre tendintele in design interior in 2016. 

A adaugat si cateva tendinte industriale, cu corpuri de iluminat create manual, din cupru si tevi sudate, inspirate din vechile cazane care ne reamintesc si de mestesugul si maiestria romaneasca. Caldararii autentici au fost cei care au manufacturat aceste elemente, tocmai pentru a pastra ideea de traditie.

Corpurile de iluminat din cosuri de nuiele, au ca scop aducerea unui plus de valoare si unicitate spatiului si adaugarea a inca unui element cu origini romanesti in conceptul ROD. 

Culorile Conceptului ROD, sunt si ele alese atent pentru a aduce un plus de valoare la nivel emotional al localului. Alb –  puritate, eleganta si inocenta; negru –  eleganta, siguranta si misterul vremurilor trecatoare; albastru –  calmul si serenitatea vremurilor bune; portocaliu –  confort, hrana, bucurie, pasiune.

Restaurant ROD, Trend Furniture

Cum spune si slogan-ul “Dor de Origini Romanesti”, toate obiectele si elementele de decor, de la mesteceni la mobilier, la pardoseli si lemne asezate in mobila au ca scop intruchiparea trecutului in prezent. 

Compania de mobilier Trend Furniture a ajutat mult la dezvoltarea si implementarea conceptului de interior design al restaurantului ROD. Ei au facut posibilila implementare si aducerea in realitate a ideilor propuse de arhitect in acest proiect. 

Cea mai mare provocare cu care s-a confruntat Trend Furnitre a fost adaptarea designului la ceea ce se putea realiza. Insa a fost o provocare constructiva, iar experienta acumulata in cei aproape 12 ani de cand s-a reorientat catre piata romaneasca si-a spus cuvantul.

Andrei Ureche este un tanar designer, antreprenor si vizionar. Este fondator al conceptului Vandy, o afacere despre inovatie prin design, arta si servicii. Impreuna cu Viorel Baltaretu si echipa sa de la Trend Furnitue, au reusit sa transforme un spatiu atipic, construit pe trei nivele intr-un concept senzational, unitar, care imbina perfect elementele de design cu o realizare impecabila.

Iar RODul colaborarii cu Trend Furniture este o locatie deosebita, care va oferi o experienta deosebita, ori de cate ori ii veti trece pragul.

“ROD este rezultatul exceptional a trei luni de munca asidua. Conceptul s-a dezvoltat pe trei directii, traditional, natural, minimalist. Am incercat ca designul si mobilierul sa nu fie punctul de atractie al restaurantului, ci sa lasam mancarea sa vorbeasca. Ambientul e placut, mobilierul comod, culorile calde. Am reinterpretat elemente traditionale in stilul minimalist si le-am inserat in mobilier, acestea regasindu-se in tot localul. Ne bucuram ca pe toata perioada desfasurarii proiectului am fost parteneri si am incercat sa venim cu know-how-ul si experienta noastra si am reusit sa-i ajutam. Ne-am consultat, am ajuns la concluzii unitare si am luat cele mai bune decizii impreuna”, precizeaza Viorel Baltaretu.

La ROD, vedetele acestui sezon sunt racii

„Am renuntat la fructele de mare, am preferat varianta lor autentica – racii. Am identificat aproape un furnizor de incredere, cu raci de calitate si am creat cateva retete care sa ii puna in valoare. La capitolul peste am optat pentru nisetru, insa avem si un altfel de muschiulet de porc, care trebuie musai incercat”, ne imbie chef Horia Simon.

Restaurant ROD, Trend Furniture

Meniul va acoperi toate gusturile, continand cam 40 de preparate. Acesta va fi schimbat periodic, in functii de roadele pamantului disponibile in fiecare sezon.

Dincolo de racii din fafurie, daca ridicati privirea, s-ar putea sa incepeti sa poftiti la zecile de produse care vor fi expuse in cele doua vitrine care acopera peretele. O vitrina rece care va gazdui preparate traditionale, de la slanina pana la cele mai sofisticate combinatii de arome, alaturate carnurilor maturate. Iar din vitrina neutra vor atrage privirile zeci de sortimente de zacusti, gemuri, siropuri, miere sau alte bunatati, de la producatorii locali, dar si facute „in casa”, chiar la ROD.

 

Restaurantul are o capacitate de 110 locuri, iar terasa ofera inca 100 de locuri. Echipa creata de Horia Simon este una cu experienta si lucreaza deja de ceva vreme “la rece”, insa abia asteapta sa isi serveasca primii clienti. Daca va plac produsele gustate, acestea pot fi luate si “la pachet”, atat cele din meniu, cat si cele din vitrine.

Restaurant ROD, Trend Furniture

In plus, mancarurile vor putea fi udate cu vinuri de calitate, recomandate de unul din cei mai renumiti somelieri din Transilvania, iar baristul este unul foarte talentat, cu experienta si orientat catre conceptul ROD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *