Rockul clujean a ajuns la Hollywood

Trupa Altar semneaza coloana sonora a filmului The Impaler - In cautarea lui Dracula, o  productie a studiourilor de la Hollywood care va avea premiera in curand. Producatorul Daniel Anghelcev cunostea muzica trupei inca din anii 90, astfel ca echipa filmului a fost cea care i-a contactat pe clujeni.  Dupa 23 de ani de rock, membrii formatiei Altar isi vad numele pe afisului unui film hollywoodian. Este vorba de The Impaler – In cautarea lui Dracula , o productie care il are in centru pe Dracula. Este un horror si va avea premiera in SUA de Halloween, in seara de 31 octombrie. Filmul a castigat deja Marele premiu pentru Regie in cadrul "Sunscreen Film Festival", festival acreditat de Oscar, care a avut loc in America. Pe afis se mai afla inca doi romani: producatorul Daniel Anghelcev si actrita Diana Busuioc. De asemenea, din distributie mai fac parte actori precum Christina Collard, To Celigo, Marcienne Dwyer, Christian Gehring, Rocco Nugent, Mark Jacobson sau Mindy Robinson.
“Am fost contactati de producatorul filmului. Se pare ca ne stia piesele din anii 90, era un fan de-al nostru si atunci cand au ales muzica si-au amintit de noi. Le-am trimis mai multe piese si Never Back Down, de pe Mantra, albumul nostru din 2012 a fost cea aleasa. Nu au schimbat si adaptat nimic, se pare ca s-a mulat perfect pe ce au vrut ei”, a declarat Teo Peter Jr., basistul trupei Altar, pentru Ziar de Cluj.
Filmul va avea premiera oficiala in Europa in 24 octombrie, la festivalul Bram Stoker din Anglia. De asemenea, de pe data de 25 octombrie acesta va fi lansat si in Romania si va putea fi vizionat  la Cluj la Cinema City din Polus Center si in Bucuresti la Cinema City Cotroceni.
“La premiera lor nu ne-au invitat, dar oricum nu puteam sa mergem, ca aveam concert la Pitesti”, a zambit rockerul.
Trupa clujeana incepe in curand un turneu national numit “Rapsodia Romana” in care isi vor promova un viitor album cu acelasi nume. Artistii vor mai canta la Bucuresti, Brasov, Cluj, Oradea si Arad. Play-listul cuprinde mai ales piese compuse dupa 2006 – de pe albumele Atitudine si Mantra , piese care sunt cantate mai ales in limba romana in care rockerii isi spun parerea despre ce se intampla in Romania in plan socio-politic. http://www.youtube.com/watch?v=wY2eXc7H9pI De asemenea, clujenii lucreaza la un videoclip bazat pe filmul Impaler, realizat dupa modelul American, cu scene din film.
“A fost propunerea lor. Noi sunteti multumiti ca cineva s-a gandit la noi, ca putem face acest clip si  cred ca asta e mai important. Pe langa asta orice discutie despre recompense materiale paleste”, a spus Teo Peter Jr.
Despre Dracula, rockerul spune ca i se pare "o poveste draguta".
"Din pacate, a fost speculata de-a lungul anilor doar de altii, din alte tari, nu din Romania. Au avut altii grija sa promoveze asta. Credem in Dracula ca in povestile cu Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana , dar nu uitam ca in orice poveste exista un sambure de adevar. Il apreciem pe Vlad Tepes", a marturisit Peter Jr.
Trupa Altar si-a inceput activitatea in 1991 la Cluj, devenind una dintre cele mai importante formatii de metal din Romania acelor ani. Rockerii au la activ 2 EP-uri si 5 albume, nominalizari la sectiunea Best Rock Group la MTV Music Awards. Au cantat pe aceeasi scena cu Prodigy, Sepultura, Testament, Napalm Death, Kreator, Iggy Pop, Uriah Heep, Ian Gillan, Sick Of It All, Exploited, Clowfinger, Him sau Cradle of Filth . Cu toate acestea, la fel ca multe alte trupe din Cluj si nu numai, cei de la Altar nu au trait niciodata exclusiv din muzica formatiei. “Poate doar despre Andy Ghost, solistul nostru, am putea spune ca traieste din muzica. El activeaza si in Masterpieces, o trupa-tribut Metallica si mai face pe Dj-ul pe ici si colo. Eu sunt director regional la Casa de Discuri Roton de multi ani, Levi Laczko, tobarul Altar, are un centru de arte martiale , iar Damian Donca, cel care canta la chitara se ocupa de un ONG. Tot ce facem cu trupa e din pasiune, din dorinta de a exprima ce simtim si daca gasim rezonanta in randul publicului e o implinire”, a mai spus basistul. http://www.youtube.com/watch?v=B6mnNlPzfSo

Comentarii

Trupa Altar a l...

01.11.2013 12:41

[...] clipului este o urmare a colaborarii pe care rockerii clujeni, avand la activ nu mai putin de 23 de ani de muzica, au avut-o cu [...]

Cat Blue

21.10.2013 21:36

Succes !

Adauga comentariu