Robu Alianței Vestului se-nhamă la roaba Primăriei Cluj-Napoca

Robu Alianței Vestului ne scapă de cabluri. Nu sunt cuvinte mari, iar ironia nu-și are locul aici: devenit președinte al Alianței Vestului, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, își va pune la dispoziția municipalității clujene cunoștințele și expertiza dobândite până în prezent pentru a scăpa municipiul Cluj-Napoca de cablurile care atârnă pe stâlpi. Desigur, vă întrebați dacă Emil Boc nu va intra în umbră, întrucât nu a reușit, din 2011 și până în prezent, să ne scape de cabluri? 

Cerul municipiului este brăzdat, în continuare, de o reţea de cabluri:

CITEȘTE ȘI: 100 de lucruri penibile în Cluj-Napoca: reţeaua de cabluri aeriene, care trebuia să fie îngropată încă din 2011, arată de parcă ar fi fost vomitată de Spider Man pe stâlpi

Evident, discutăm despre un proiect ce a demonstrat neputința și puturoșenia (aici: în sens de trândăvie) administrației locale clujene. 

După ce Ziar de Cluj l-a lăudat cum se cuvine pe edilul clujean, Emil Boc, pentru această „reușită”, municipalitatea clujeană a decis să ia măsuri. Și a luat. 

CITEȘTE ȘI: Jos Pălăria, Emil Boc! Procrastinarea amplasării cablurilor în subteran, un real succes în Cluj 

(De altfel, parcurgând textul de mai sus, care evidenția procrastinarea specifică administrației boccene, unii cititori au rămas nedumeriți: „Cum reușește Emil Boc să procrastineze atâtea proiecte?”. Bine că există și oameni de bine. Bine că avem și ziare care scriu numai de bine despre mareleomdestatdestaturămică… despre Emil Boc. Hai să-i dăm cu share-ul).

Între Timp

Între timp, Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, a devenit vedetă în presa internaţională (sic!)

Totul după ce acesta s-a echipat corespunzător şi s-a apucat să taie cablurile de internet. O bună parte ai locuitorilor din Timișoara au rămas fără semnal la internet, telefon sau televizor. 

„Operatorii de telecomunicații au ignorat solicitările repetate ale primăriei de a muta cablurile. Am acționat pentru a proteja domeniul public” ar fi declarat Robu pentru Euronews.

După nemaiauzita aventură a primarului Timișoarei, care s-a apucat de a tăiat cablurile din orașul de pe Bega, cu treabă și fără treabă, astfel încât municipiul a fost cufundat în beznă și fără internet, practic, fără vlagă, Alianța Vestului s-a întrunit de urgență. După cum aminteam, din cauza staturii, dar și a procrastinării, Emil Boc nu și-a permis să se apuce de o asemenea treabă, să taie toate cablurile din Orașul Comoară, cum ar veni. 

În urma unei ședințe care s-a încheiat târziu în noapte, după multe vorbe cu rost și fără rost, membrii alianței au decis, în unanimitate, să-l desemneze pe primarul Timișoarei, Robu Alianței Vestului. 

Altfel spus, Emil Boc a cedat suveranitatea municipiului Cluj-Napoca, în privința amplasării cablurilor în subteran, primarului Timișoarei, Nicolae Robu. 

Trebuie și Alianța Vestului să aibă robu său. După cum și scrie în lege, demnitarii publici servesc și robotesc în favoarea cetățenilor. Iată de ce, cu prilejul acestei ședințe, Alianța Vestului a decis ca primul preșdinte să fie desemnat Nicolae Robu. În acest context, sediul Alianței Vestului și-a aflat locaș în Timișoara, nu în Cluj.

Pentru un an, vreme în care clujenii speră să scape de toate cablurile ce le urâțesc orașul, Alianța Vestului și-a desemnat Robu. Președintele alianței, adică cel care va scăpa toate cele patru orașe de cabluri, a fost ales Nicolae Robu. 

Prin urmare, mai există speranță. Mai există nădejde ca proiectul pe care Emil Boc nu l-a rezolvat din 2011 încoace, să fie tranșat într-o singură noapte, de către Nicolae Robu, cu foarfece de Timișoara. 

Iar această viziune optimistă rămâne valabilă atât timp cât alianța care a speriat vestul nu se va împotmoli în cablurile de la Cluj. Specialiștii din Papua Noua Guinee, care au realizat un studiu amplu în privința patrulaterului din vestul României, consideră că acest proiect își va afla sfârșitul în cablurile din Cluj-Napoca. 

 

 

 

sursa foto: stirileprotv.ro

Adauga comentariu