Robi, eroul Clujului, va beneficia in sfarsit de ajutor de handicap

Robert Lukacs, a carui poveste a impresionat o tara intreaga, a obtinut, la varsta de 35 de ani, Certificatul de Handicap si va beneficia, de acum incolo, de o pensie lunara. Robi, cum ii spun clujenii, a reusit sa-si indeplineasca visul, acela de a avea un carut nou, cu ajutorul caruia sa-si castige existenta, dar si o casa, cumparata din donatiile celor cu inima mare.

Ioan Pugna, clujeanul care a stat alaturi de Robi inca de la inceputul campaniei de strangere de fonduri, a reusit sa il ajute pe acesta sa obtina actele necesare pentru a beneficia de o pensie lunara de handicap.

“La 35 de ani, si-a gasit locul intre persoanele cu dizabilitati, va avea o pensie lunara de 272 de lei. Pana acum nu a reusit sa obtina acest certificat, pentru ca i-a fost inoculata ideea ca, daca are statutul de persoana cu dizabilitati, nu poate munci”, a declarat taximetristul Ioan Pugna.

Robert s-a prezentat in fata Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, care l-a incadrat in gradul “accentuat" de dizabilitate.

In urma unei ample campanii de strangere de fonduri, Robi a reusit sa se mute in casa lui, un apartament cu doua camere. Din bunavointa donatorilor, acesta va avea, in curand, si un carut nou, cu ajutorul caruia isi va vinde produsele pe strazile Clujului. 
 

Comentarii

marius dan

23.02.2016 15:19

Felicitari si respecte OAMENILOR CU SUFLET MARE. Se pare ca omenia nu a murit chiar de tot, ca mai sunt mici răbufneli pe ici pe colo.BRAVO LOR !Inainte de Lovitura de Stat din decembrie 1989 regizata de marele Ion Iliescu & Co., ne mai unea marea mizerie uniforma si frica. Acum ne unesc mai mult ca oricand pilele, nepotismul, sfidarea fata de  legile oricum inexistente ( mai bine zis existente doar pentru unii conform intereselor ) din minunatul plai balcano-danubiano-pontic de vis.

Adauga comentariu