OFF ROAD PIETONAL: Fagului – strada fără trotuare, cu acces doar pentru mașini

Primăria urmărește realizarea unor piste integrate pentru bicicliști care să conecteze strada Bună Ziua de cartierul Gheorgheni. În proiect, strada FAGULUI va deveni un traseu spectaculos pentru amatorii transportului alternativ pe două roți. În realitate, strada Fagului nu dispune de trotuare, iar pietonii au acces interzis pe această uliță care șerpuiește din intersecția cu strada Bună Ziua, modernizată și inaugurată în 15 mai 2020, și intersecția cu străzile Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea. 

strada Bună Ziua, inaugurată în 15 mai 2020

Conectarea pistelor pentru bicicliști de pe strada Bună Ziua cu pistele din cartierul Gheorgheni se poate realiza prin strada Fagului

intersecție str Bună Ziua - str Fagului

După ce se sfârșește strada „aranjată” Bună Ziua...

... spațiu pietonal str Fagului - dreapta - sens coborâre spre str Constantin Brâncuși

intersecție str Fagului - str Constantin Brâncuși/Romul Ladea/Borhanci

Pieton prin cartierele municipiului Cluj-Napoca - un joc periculos   

Walkable City – un fel de oraș al pietonilor și al transportului alternativ nepoluant - doar un deziderat

„Se lucrează împreună cu proiectul de la centura metropolitană, la studiul de fezabilitate prin care se vor face și exproprierile de pe strada Constantin Brâncuși, până la prima intersecție, cu strada Lăcrămioarelor, urmând să fie sincronizat și cu strada Fagului.

Să vedem în ce măsură putem să lărgim și strada Fagului, astfel încât să fie continuare de la strada Bună Ziua până la intersecția cu Romul Ladea, Borhanciului și Constantin Brâncuși.

Studiem toate variantele posibile, să putem să avem și piste de biciclete integrate, care să meargă de pe Bună Ziua să se conecteze cu cele din cartierul Gheorgheni.

Dacă vrei să mergi din Bună Ziua până la mall, de exemplu, să poți să mergi pe pistele de biciclete”, declara vicele Dan Tarcea. 

De fapt, până la piste pentru bicicliști și walkable city, strada Fagului nu dispune nici măcar de trotuare. 

La periferia cartierului Gheorgheni – zona Constantin Brâncuși – Fagului – accesul fără mașină personală este un calvar, iar traseul poate deveni de-a dreptul periculos dacă-ți faci drum spre strada Bună Ziua, stradă inaugurată cu mare fast de autorități – prin strada Fagului. 

Lipsită de trotuare, cu stâlpi de electricitate amplasați în spațiul destinat pietonilor, cu promisiuni de lăăărgireeee proiectate în viitor…

… strada Fagului este un soi de off road pietonal 

„Lucrăm acum la un studiu de fezabilitate pentru strada Fagului să o facem ca strada Bună Ziua.

O să avem și o dezbatere publică în această direcție, dacă o să fie 2 benzi sau 3 benzi.

Clar pistele de biciclete vor trebui să fie acolo.

Acum elaborăm studiul de fezabilitate. După dezbaterea publică o să putem să prezentăm soluția finală și să votăm în Consiliul Local”, a mai declarat vicele Clujului, Dan Tarcea.

trotuar str Fagului 

Adauga comentariu