RMGC respinge ferm acuzatiile nefundamentate ale Institutului Geologic al Romaniei

Comentarii

Gabi

10.10.2013 19:17

Ei! De ce nu redati si cele spuse de domnul directorul IGR? Ziar de ultimul rang! Uite un extras din declaratiile lui Stefan Marincea, directorul IGR:

"În cazul acestui proiect, din cauza amplorii extraordinare şi a procedeului folosit, costurile post-mining pot fi comparate cu cele de la Yellowknife din Canada în care în urma falimentului unei companiei miniere, statul canadian, pentru a menţine în stare de îngheţ un lac cu cianuri abandonat, cheltuieşte anual un miliard de dolari canadieni până se va găsi tehnologia necesară să neutralizeze aceste cianuri. (...) Suntem urmăriţi de serviciile geologice din ţările nordice, din Ungaria şi din Franţa care sunt îngrijorate de faptul că România va permite realizarea pe teritoriul Europei a unui proiect cu imense costuri post-minning"

"Susţin cu argumente ştiinţifice că modul de prezentare a analizelor de către companie este viciat. Nu este un organism al statului român care să verifice aceste analize"

"S-a vorbit de absenţa faliilor, un predecesor al meu care a semnat că nu există falie. În trei hărţi ale companiei sunt burduşite de falii. Am freatic şi falii, nu pot să pun deşeuri periculoase"

Adauga comentariu