Rinichii unui bărbat din Oradea, decedat în urma unui cu accident vascular cerebral, au ajuns la Cluj

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 56 de ani cu accident vascular cerebral, din judeţul Bihor, a avut loc duminică dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Ficatul a ajuns la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

„Destine salvate în urma gestului altruist făcut de familia unui pacient de 56 de ani din judeţul Bihor, internat cu un accident vascular cerebral, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. În această dimineaţă, s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti”, au declarat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Aceasta este a 14-a prelevare multiorgan de anul acesta la Oradea şi a 65-a la nivel naţional, atingându-se numărul de donatori din ultimii 2 ani.

Adauga comentariu