Din oras

Revoltă după desființarea locurilor de parcare de pe Observatorului. Soluția Primăriei: parkingul Hasdeu, care nu se știe când va fi gata

Zeci de persoane care locuiesc în Zorilor rămân fără locuri de parcare, după ce conducerea Primăriei Cluj-Napoca a decis desființarea acestora și realizarea de benzi pentru autobuze. Oamenii vor face proteste și memorii în speranța că vor primi alte locuri de parcare în apropierea domiciliului.

Luni seara, aproximativ 30 de persoane care locuiesc pe strada Observatorului au ieșit în stradă în semn de protest față de decizia Primăriei de desființare a celor 108 locuri de parcare din zonă. Joi vor protesta din nou. Oamenii nu consideră corect faptul că li se iau locurile de parcare pe care le-au obținut în urmă cu doar câteva luni. 

„Noi am avut un loc de parcare pe care l-am obținut în luna august, pe partea cu căminele studențești. Pe lângă faptul că am depus cerere în ianuarie, am mai insistat în luna mai, atunci nu știau dacă ne dau loc, am tot mers la Serviciul de Parcări, iar cei de acolo ne-au spus că nu au să ne dea pe adresa de domiciliu și de ce nu am cerut să ni se aloce loc de parcare în altă parte. Ne-au alocat un loc vis a vis de adresa de domiciliu, abia la sfârșit de august, ca să aflăm acum că fac bandă de autobuze pe locul nostru de parcare. Am cerut să ni se aloce alt loc de parcare, dar au spus că nu au în zona domiciliului”, a declarat Alina Pop, una dintre persoanele afectate de modificarea propusă de conducerea Primăriei.

Administrația publică locală le oferă celor afectați niște locuri de parcare inexistente: în parkingul Hasdeu. Acesta este abia la stadiul de licitații. Dacă luăm în calcul rapiditatea cu care se construiesc parkingurile în Cluj-Napoca, este posibil ca în cinci ani, oamenii să primească un loc de parcare. De exemplu, lucrările la parkingul Negoiu au început în 2013 și au fost încheiate în 2018. 

Cetățenii care au protestat aseară au decis să facă un memoriu pe care să îl trimită către conducerea Primăriei în speranța că se va ține cont totuși de solicitările lor.  

Iată ce declara viceprimarul Dan Tarcea în urmă cu câteva săptămâni: 

“Discutăm de noi reglementări de circulaţie pe strada Observatorului, care este o zonă studenţească, acolo au 108 locuri de parcare şi dintre acestea au fost doar 67 de abonamente, adică 67 de locatari care locuiesc pe strada Observatorului au cerut abonament pentru ele. Motiv pentru care am decis desfiinţarea tuturor locurilor de parcare de pe strada Observatorului şi crearea altor 69 de locuri de parcare pe alte străzi ca să le dăm celor care au avut abonamente în ideea lărgirii străzii Observatorului şi a fi o stradă folosită la două benzi de circulaţie pe sens. În acest sens, vom demara încă din acest an, după ce vom aşterne covorul asfaltic, ar trebui într-o săptămână să fie gata, partea de marcaj o vom face într-o etapă ulterioară, un concurs de soluţii pentru strada Observatorului în vederea asigurării a unor linii dedicate pentru biciclete şi pentru mijloacele de transport în comun. Avem acolo drumuri şi trotuare suficient de largi. Cei mai avizaţi arhitecţi să vină să propună nişte soluţii moderne şi nişte soluţii care pot fi implementate acolo. Sigur, ne dorim să facem linii pentru biciclete care ulterior să le legăm şi de restul oraşului, pe strada Frunzişului pentru că este o zonă intens folosită de studenţi”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *