Revitalizarea Parcului Ştefan cel Mare se face cu dale din beton (ca la noi, la Răchiţele). Dacă le vopseşte Boc cu verde, ne facem şi planul la "green"

Conform declaraţiilor primarului Emil Boc şi a ordinul de începere al lucrărilor "care va fi emis în perioada următoare" (ceea ce poate însemna şi infinitul), Parcul Ştefan cel Mare (cel din spatele Teatrului Naţional) intră într-un "amplu" program de "revitalizare" cu dale din beton - ca la noi la Răchiţele unde mult beton înseamnă om gospodar.

Amplasamentul a fost predat constructorului în aşteptarea iminenţei semnării ordinului de începere a lucrărilor. Iminent în limbajul administraţiei clujene poate însemna de la un an la zece ani, sau niciodată - avem suficiente exemple la îndemână, de la Someşul navigabil, la Clădirea Filarmonicii şi până la podul de pe Porţelanului.

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:

– eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;
– modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;
– realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;
– rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
– amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;
– instalarea sistemului de irigații automatizat;
– amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;
– toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;
– amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic;

Deocamdată, din fotografiile de PR se vede doar regenerare cu dale din beton. Devine fix plictisitor cât beton se bagă în "revitalizarea" spaţiilor versi ale oraşului.

Ct despre termenul de execuție care este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, vom trăi şi vom vedea cum se respectă.

Important pentru mânuitorii de dale pentru revitalizare şi pentru noi este valoarea contractului care este de 9.786.096,19 lei fără TVA.

Adauga comentariu