Revista Tribuna petrece pe banii CJ la Belvedere si militeaza pentru aceasta practica

Un eveniment care a avut ca beneficiari doar cateva persoane, scriitori din anturajul lui Mircea Arman a avut loc in acest weekend in Sala Miorita a hotelului Belvedere sub egida Zilelor Revistei Tribuna. In mod ironic, la finalul evenimentului, s-a evidentiat “necesitatea, mai acuta decat oricand, de a fi continuata si chiar intensificata actuala practica a finantarii din fonduri publice a unor reviste culturale”.  Zilele Revistei Tribuna au avut loc intre 18 si 20 octombrie la Hotel Belvedere si a avut in program “simpozioane, lansari de carte si dezbateri”. Majoritatea participantilor au fost alesi din cercurile de amici si sustinatori ai controversatului Mircea Arman. La inaugurarea evenimentului care se doreste sa devina o traditie a luat parte si presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Au fost lansate volume de Nicolae Breban, Alex. Ștefănescu, Al. Boboc sau Andrei Marga. Presa de specialitate a remarcat lipsa celor care s-au declarat impotriva sefiei lui Arman la Tribuna. Nu a fost prezenti membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), filiala Cluj sau figuri importante ale lumii universitare clujene, dupa cum arata clujulcultural.ro. Manifestarea a avut loc din bugetul revistei, potrivit unei surse, insa Tribuna este sustinuta financiar de Consiliului Judetean (CJ) Cluj, care numai pentru anul 2013 aloca publicatiei un buget de 620.000 de lei. Potrivit planului de management intocmit de Mircea Arman si aprobat de Consiliu pentru tiparirea celor 24 de numere din 2013 este nevoie de 265.290 lei. Uimitor este si finalul comunicatului postat pe site-ul CJ legat de acest eveniment. “Ca o concluzie a intregii manifestari culturale derulate pe parcursul acestor trei zile, participantii au subliniat necesitatea, mai acuta decat oricand, de a fi continuata si chiar intensificata actuala practica a finantarii din fonduri publice a unor reviste culturale, alternativa oferita de finantarea din surse private nefiind una viabila in actualul context economic global marcat de numeroase probleme si subfinantari cronice”, subliniaza oficialii clujeni. Mircea Arman nu a putut fi contactat.

Comentarii

Tribuna a sarba...

05.11.2013 13:29

[...] cateva saptamani dupa desfasurarea Zilelor Revistei Tribuna, oficialii publicatiei au remis  suma cheltuita in acest sens. Chermeza [...]

barbu.marian30

22.10.2013 13:00

Este o relatare "ciupită".Oricâtă indignare clocotită se simte printre rânduri era nevoie de mai mult nerv polemic,pamfletar(D).Pentru că din Sud vedem revolta oamenilor de condei din Cluj, mult mai explicită,mai netedă.Arman(I) rămâne un brand(Y) cât timp "are ei" grijă tovarăşii să îi finanţeze văzduhismul.Lângă 620.000 lei stă bine monşericul.Îşi" va trage" oameni de alonjă uşor-uşor.

Vasile Lupu

03.01.2014 17:04

Daca aceeasi bani, sau mai multi, erau cheltuiti de...ceilalti era bine, chiar foarte bine, chiar extraordinary, chiar fantastic!

Adauga comentariu