Reusitele deputatilor si senatorilor clujeni in 2014 - de la repararea unui drum, la obiective de suflet

Un drum nou, cateva proiecte de lege in dreptul carora sta si numele lor, posibile rezolvari ale probemelor fermierilor din Romania si bani pentru proiectele Clujului. Acestea sunt realizarile cu care se lauda, la final de 2014, deputatii si senatorii orasului de sub Feleac. Dar cei mai multi dintre ei se mandresc cu noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis. Pentru acestia, castigarea alegerilor prezidentiale de catre alianta din care fac parte a fost reusita anului.

Deputatul Elena Uioreanu spune ca, desi nu acestea sunt atributiile unui ales de rangul sau, in acest an a ajutat la repararea unui drum dezafectat.

“A fost un an in care am avut intalniri cu oamenii din colegiul meu fie prin audiente, fi prin deplasari in domeniu, moment in care oamenii si-au ridicat probemele cu care se confrunta. Majoritatea problemelor lor sunt legate de administratia locala, desigur eu ii invit si pe parlamentari, in speranta ca le vor fi rezolvate. Probleme gen drumurile comunale, locuri de muca. Pot sa spun ca a fost vorba si despre un drum dezafectat, pentru care am insistat eu sa se faca ceva, fiindca oamenii nu puteau sa il foloseasca, dar sigur ca atributiile mele nu se refera la rezolvarea acestor probleme, dar daca am putut am ajutat. A fost o problema cu banii de naveta ai elevilor, pentru care am facut si interpelare si la sfarsitul acestui an chiar i-au primit. A fost o perioada destul de lunga in care nu i-au primit, apoi i-au primit chiar si retroactiv”, a declarat aceasta pentru Ziar de Cluj.

Senatorul UDMR Laszlo Attila spune ca realizarile sale au avut loc in special in domeniul cultural.

“As incepe cu initiativele legislative unde sunt co-autor, dar in acelasi timp imi pare foarte bine ca am reusit sa contribui si eu la proiectele clujene, iar aici ma refer la acele initiative care vizeaza orasul si Capitala Europeana a Tineretului. Realizarile mele sunt si finantarile care au venit mai ales in domeniul cultural, dar aici am avut un sprijin deosebit din partea lui Kelemen Hunor”, a declarat acesta.

Colegul sau de partid, deputatul Mate Andras, dar si senatorul PSD Alexandru Cordos, spun ca realizarile lor pot fi gasite pe site-urile institutiilor la care lucreaza.

“Anumite proiecte de lege care mi-au fost adoptate si tot ceea ce inseamna activitatea in teritoriu. Pentru mine asta a fost. Si ca am fost ales din nou lider al grupului – asta inseamna ca toti colegii mei au fost de acord cu activitatea mea”, a spus Mate Andras.

La polul opus, fostul ministru Aurelia Cristea, deputat PSD, spune ca isi doreste mai multa comunicare.

“Poate ca anul acesta nu este cel mai bun de facut un top al realizarilor, avand in vedere ca, recunosc, mi-am dedicat foarte mult din timp si energie proiectelor profesionale. Pe langa functia de ministru pe care am ocupat-o vreme de 10 luni, in paralel cu aceea de deputat, sa nu uitam ca a fost un an electoral dificil. Dar, tocmai din aceasta activitate profesionala intensa s-a nascut si cea personala, poate la fel de intensa.

Astfel, o mare realizare este relationarea cu tinerii. Am avut norocul sa lucrez intr-un mediu plin de tineri, am fost inconjurata si m-am inconjurat de ei oriunde am mers: in cabinetul ministerial, in Guvern, in campaniile electorale. Ei mi-au deschis ochii catre o altfel de perceptie a politicului, a socialului, a sperantelor si viselor generatiei lor, asa cum sper ca le-am deschis si eu lor portile catre o mai buna intelegere profesionala si personala a vietii. Reprezentative pentru relatiile interumane de calitate pe care le-am legat sunt si intalnirile cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor si ai societatii civile.

Sunt multumita ca am reusit sa sustin trei obiective de suflet, dar si de o mare importanta din punct de vedere economic pentru clujeni: reinceperea lucrarilor la Autostrada Transilvania, prioritizarea si identificarea de fonduri pentru Spitalul Regional de Urgenta Cluj si sustinerea acordata proiectului “Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015”, declarat de Guvern ca fiind proiect de interes national”, a declarat Aurelia Cristea pentru Ziar de Cluj.

Pentru Marius Nicoara, cea mai mare reusita a anului a fost castigarea alegerilor prezidentiale de catre ACL.

“Castigarea alegerilor si cel mai mare scor pe care l-am obtinut in Romania. Cel mai mare numar de votanti pe care l-am adus pentru Klaus Iohannis. Aceasta este, de departe, cea mai importanta realizare”, a spus acesta.

Colegul sau de alianta, europarlamentarul Daniel Buda spune ca, desi ocupa aceasta functie de mai putin de un an, a reusit sa faca parte din proiecte importante si planuri marete, care ii vor ajuta atat pe fermierii Romaniei, cat si pe cei care au lucrat in strainatate. De asemenea, castigarea alegerilor prezidentiale se afla si pe lista reusitelor europarlamentarului clujean.

“As aminti proiectul de regulament care vizeaza cererile cu valoare redusa, existand posibilitatea adoptarii acestui regulament, astfel ca toti cei care au lucrat in afara si nu au fost platiti sa aiba posibilitatea sa porneasca procese impotriva firmelor de aici, din Romania, nemaifiind nevoiti sa mearga in tarile respective, ca sa cheltuie resurse financiare consistente. De asemenea, sunt si alte proiecte la care am lucrat, cum ar fi cele care se refera la subsiariditatea in ceea ce inseamna zona administratiei, incercand, intr-o forma sau alta, sa avem un cadru oarecum general prn care utoritatie sa aiba posibilitatea sa ia deciziile pe probleme de interes local.

Nu in ultimul rand, activitatea pe zona agricola, unde am incercat sa identificam diferite modalitati de sprijinire a fermierilor din Romania, indiferent ca vorbim despre productia de lapte sau de carne. Toate aceste chestiuni le-am facut in Parlamentul European, sunt chestiuni care vin in sprijinul agricultorilor din Romania. Oricum, nu pot spune ca am avut un mandat foarte lung, sunt doar de cateva luni de zile in PE.

Din punct de vedere politic, as spune la capitolul reusita castigarea alegerilor prezidentiale in 2 si in 16 noiembrie, cand Klaus Iohannis a obtinut, as putea spune, cel mai mare scor din Romania aici, la Cluj, raportat, evident, la populatia maghiara si la alte aspecte care tin de particularitatea zonei”, a declarat acesta.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Comentarii

Claudia

31.12.2014 14:53

Nicoară, n-ai nici un merit în alegerea preşedintelui! Te împăunezi degeaba! Te bagi în faţă cu lucruri pe care nu le-ai făcut! În loc sa te dai la fund, aşa cum ai merita, ieşi în faţă ca măgarul! Alături de "buldog", eşti una dintre pietrele legate de picioarele preşedintelui.Pentru mine, eşti idiotul care a dorit să construiască un mall între spitalele Clujului, mai sus de Oftalmologie şi în dreptul Spitalului de Pneumoftiziologie; acolo e acum o groapă în paragină. În loc să fi reabilitat parcul, sau să fi făcut o parcare pentru medicii care lucrează în zonă, ai dorit un mall! N-ai făcut nici aia, ai dat o palmă la un c..., cum se zice!Da' de tăcut, al naibii, nu taci!Despre accidentul pe care l-ai provocat, băut fiind, nimic, nimic??

Adauga comentariu