Retrogradarea Universitatii Cluj da o gaura in bugetul Cluj Arena

Cu doar 3 etape inaintea finalului Campionatului Ligii 1, Universitatea Cluj se afla pe loc retrogradabil, pe pozitia 15. Pentru ramanerea sa pe prima scena fotbalistica a tarii, conform calculelor, echipa studenteasca are nevoie de trei victorii din tot atatea posibile, insa depinde si de rezultatele celorlalte candidate la retrogradare. In cazul in care U Cluj nu reuseste mentinerea in primul esalon, gaura data la bugetul Cluj Arena, societatea care administraza stadionul, va fi de 30% din incasarile anuale.

Societatea Cluj Arena incaseaza din inchirierea stadionului 7.500 de euro pentru fiecare meci de acasa al echipei Universitatea Cluj. In cazul in care echipa nu reuseste sa se salveze de la retrogradare, societatea Cluj Arena va pierde 127.500 euro, adica 30% din totalul incasarilor anuale. Pentru a compensa aceste eventuale pierderi, reprezentantii societatii au incheiat un acord cu ASA Targu Mures, pentru ca acestia sa joace meciurile din cupele europene pe stadionul de pe malul Somesului.

“In momentul de fata banii incasati de pe meciurile pe care U Cluj le disputa pe Cluj Arena sunt aproximativ 30% din bugetul societatii. Noi am inceput cam de doua saptamani sa facem calcule cu ce am putea inlocui aceste meciuri si cu ce am putea scadea anumite cheltuieli care sunt strict neceare activitatii fotbalistice. In ceea ce priveste inlocuirea evenimentelor fotbalistice avem deja un acord cu ASA Tg Mures sa desfasoare meciurile din Europa League pe Cluj Arena. Speram ca acestea sa fie cat mai multe si sa compeseze o eventuala retrogradare a Universitatii Cluj. In cazul in care U Cluj ar retrograda in esalonul secund, exista posibilitatea ca echipa sa nu plateasca chirie, iar S.C. Cluj Arena sa incaseze contravaloarea biletelor. Cum U Cluj este un club cu multi suporteri, indiferent de Liga in care ar juca echipa, acestia ar fi alaturi de studenti. La meciurile de acasa U Cuj are 3.000-4.000 de suporteri, dar sunt meciuri unde au fost si 15.000 ”, a declarat Radu Ratiu, directorul Cluj Arena. 

Reprezentantii clubului Universitatea Cluj sunt optimisti in ceea ce privesc sansele de salvare de la retrogradare a echipei. Totodata, acestia au afirmat ca ideea ca administratorul stadionului sa incaseze banii de pe bilete a fost propusa de catre reprezentantii studentilor inca de la inceputul campionatului. La acea vreme, insa, societatea Cluj Arena nu a fost de acord. 

"Am purtat discutii si la inceputul sezonului cu reprezentantii Cluj Arena asupra preluarii ticketingului de catre ei, dar lucrurile nu s-au concretizat, pana la urma. Noi suntem deschisi la orice tip de colaborare. In acest moment ne concentram, insa, pe lupta pentru mentinerea in Liga I", au spus reprezentantii Universitatii Cluj.

Toate spatiile cu activitate sportiva si activitate economica din incinta stadionului Cluj Arena sunt inchiriate la capacitate maxima, iar in ultima perioada veniturile din publicitatea outdoor au crescut simtitor. Cluj Arena este singurul stadion din Romania al carui venit din activitati extrasportive este mai mare. Doar 45% din bugetul societatii aflate in subordinea Consilliului Judetean Cluj provine din activitati sportive.

Adauga comentariu