Diete

Reteta de slabit "7 cu 4"

Cu aceasta reteta, elaborata de nutritionistul dr. Amoud Cocaul, specialist in obezitate, puteti sa slabiti in 7 zile 4 kg.

Incepeti ziua cu un mic dejun capabil sa furnizeze energie pentru a fi in forma toata dimineata. In functie de preferintele dvs. culinare, puteti alege dintre trei variante de mic-dejun:
1. O bautura calda (ceai, cafea, ciocolata degresata, cu lapte "smantanit", indulcite cu edulcorant) + 2-3 biscuiti + "o nuca" de unt + 1 lingurita de dulceata + 1 ou fiert + 1 pumn de migdale.
2. O bautura calda (ceai, cafea, cu edulcorant) + 5 linguri de cereale + 1 bol de lapte "semismantanit" + suc de fructe, proaspat, fara zahar.
3. O bautura calda (ceai, cafea, ciocolata degresata, cu lapte si edulcorant) + 1 sfert bagheta unsa, usor, cu unt + un cub de branza + 1 pumn de fructe uscate.

Luni. La dejun: salata de linte cu morcovi, cu sos din: coriandru, otet si ulei de masline + branza de vaci + compot de casa. La cina: placinta din cereale (cu branza de vaci) + salata verde (cu lamaie si ulei de masline) + un mar.
Marti. La dejun: o salata de sezon (cu rosii, ardei, suc de lamaie, ½ lingura de ulei de masline) + 2 bucati de jambon (degresat) cu garnitura de orez + pepene galben. La cina: escalop de vita (120 g) + salata de vinete si ardei copti + tarta cu fructe.
Miercuri. La dejun: ardei copt + o farfurie cu paste cu somon + o placinta cu branza de vaci. La cina: salata de peste (rosii, salata, ton, suc de lamaie, ulei de masline) + un iaurt cu fructe + o para.
Joi. La dejun: jumatate de grepfrut + o salata cu fructe de mare (o rosie, un sfert de ardei gras, surimi, cu sos din branza de vaci slaba, ceapa, suc de lamaie, patrunjel) + salata de fructe. La cina: o supa de legume + peste la gratar (150 g) + garniture de fasole verde + branza de vaci cu scortisoara.
Vineri. La dejun: ciuperci cu verdeata + salata de paste cu pui + o piersica. La cina: o salata + 2 oua + sote de legume + desert de ciocolata/
Sambata. La dejun: salata de sfecla + 80 g orez + o piersica in sirop de fructe. La cina: crochete de pui + sote de legume + jumatate de pepene galben.
Duminica. La dejun: salata de ridichi + o farfurie cu ghiveci legume + o portocala cu scortisoara. La cina: salata de vinete + peste la gratar + crochete de legume + un bol mic de cirese.

Alte recomandari:

1. nu ignorati activitatea fizica; faceti exercitii de respiratie abdominala (pentru a va intari chinga abdominala): inspirati adanc, umflati pieptul, apoi expirati contractand muschii abdominali;
2. nu mancati in fata televizorului sau computerului, pentru ca nu mai vedeti farfuria, riscati sa mancati prea repede, fara sa mestecati si sa fiti stresati de informatiile receptionate;
3. nu mancati in fuga, in picioare, fara a face o pauza, pentru ca asimilarea va fi haotica;
4. daca nu beti suficiente lichide eliminarea toxinelor se face prost;
5. nu vorbiti in timp ce mancati pentru ca inghititi aer care va poate balona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *