Restaurantul Shanghai de pe Calea Turzii, amendat pentru că servea clienții pe o terasă închisă

Polițiștii clujeni au amendat două localuri din Cluj-Napoca ce serveau clienții pe terase închise, reprezentanții localurilor fiind somați să elimine 3 dintre pereți. Unul dintre localurile amendate este restaurantul Shanghai de pe Calea Turzii. Vă reamintim în Cluj-Napoca activitatea restaurantelor este interzisă în spațiile închise, ei pot să servească clienții doar pe terase deschise.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Cluj-Napoca au identificat un operator economic care nu respecta măsura suspendării activității în spaţiul închis, acesta desfăşurându-şi activitatea într-un spaţiu format din acoperiș și patru pereți (trei pereţi tip prelată şi un perete din sticlă), contrar prevederilor legale, în interior aflându-se aproximativ 60 de persoane. 

Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional în confomitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. 

Reprezentanţilor localului li s-a solicitat demontarea a 3 pereţi pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, aceştia conformându-se.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie au identificat un alt operator economic care nu respecta măsura suspendării activităţii, desfășurându-și activitatea în spațiu închis, spațiu format din acoperiș și patru pereți din prelată. 

La sosirea poliţiştilor, în interiorul localului se aflau aproximativ 20 de persoane. 

Astfel, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

Fiindu-le solicitată demontarea a 3 pereți pentru a-și putea continua activitatea în mod legal, reprezentanții localului s-au conformat.

 

Adauga comentariu