Restaurantul Memo 10, mai presus de lege! Staționarea e interzisă numai pentru fraieri pe strada Memorandumului?

Odată cu realizarea benzii dedicate pentru transportul în comun, pe axa E-V (Mărăști – Memorandumului), staționarea este permisă pe Memorandumului doar în intervalul orar 23.00 – 04.00, când nu circulă autobuzele și troleibuzele. Regula e regulă doar pentru unii. Dacă ești de-al Primăriei, poți staționa pe Memorandumului când vrea mușchiul tău.

Interzicerea staționării pe strada Memorandumului stârnește nemulțumirea riveranilor, care se întreabă de ce taxiurile și alte mașini nu pot staționa decât în intervalul 23.00 – 04.00, pe când mașinilor restaurantului Memo 10, care aparține de Primărie, li se permite să parcheze când doresc și unde doresc. Nici urmă de Poliția Locală, vineri dimineața când o mașină care aparține de Memo 10 a staționat tocmai pe trotuar. Situația ne-a fost semnalată de o cititoare.

“În 1 septembrie 2017, la ora 10.00 dimineața, am constatat că regula cu staționarea pe Memorandumului doar între orele 23.00 – 04.00 este valabilă doar pentru unii. Restaurantul Memo 10 are regim special. Pe ei nu îi amendează nimeni chiar dacă staționează pe trotuar într-o zi de lucru la ora 10.00”, ne-a scris Ariana Văcărețu.

Clujeanca locuiește pe stradaMemorandumului. Spune că riveranii sunt afectați de noua regulă privind staționarea. Femeia se întreabă cum și când își mai pot aduce acasă cumpărături voluminoase, bagaje mari și de ce trebuie să se deplaseze sute de metri bune pentru a putea lua un taxi.

“Locuiesc pe strada Memorandumului nr. 10 ap. 7 și de când cu banda dedicată pentru autobuze putem lua un taxi sau veni cu taxi doar între orele 23.00 – 04.00. Nu contează câte bagaje avem de dus. Nu pomenesc aici despre ideea de a aduce cumpărături voluminoase/ grele acasă cu mașina. Magazinele nu sunt deschise noaptea, așa că singura variantă ar putea fi să le cumpărăm când e deschis magazinul, le lăsăm în mașină până la ora 23.00 și după aceea le aducem acasă. Nu vreau să mă gândesc cum voi proceda atunci când va trebui să cumpăr mobilă sau mașină de spălat”, afirmă Ariana Văcărețu.

Odată cu crearea benzii dedicate pentru autobuze, standul de taxi din fața magazinului Sora a fost mutat pe strada David Ferenc. În schimb, taximetriștilor care staționau pe strada Memorandumului, de la intersecţia cu Regele Ferdinand şi până după magazinul Rialda, li s-a interzis acest lucru. După modernizarea laturii de vest a Pieței Unirii a fost desființat standul de taxi și a fost mutat pe latura de est a Pieței Unirii.

Comentarii

Ioa

02.09.2017 15:14

Sugerez doamnei in cauza sa nu stea pe ganduri si sa depuna imediat programul de aprovizionare impreuna cu imaginile surprinse si ora daca se poate la consiliul national de combatere a discriminarii,cat despre fotografiere se poate utilize programul" time stamp"cu descarcare gratuita de pe google market,daca puneti doar in ziar nu rezolvati nimica,ei rad din spatele birourilor cu burta mare si buzunarele burdusite cu salariile si sporurile platite de contribuabili

Stef

02.09.2017 19:37

Puteti gasi ceva mai "bun" despre Memo10. De parcat, toti cu fast food-urile din zona aprovizioneaza cand au nevoie, nimeni nu tine cont de programul primariei. Aprovizioneaza cu masini personale in care transporta alimente perisabile - poate asta ar fi un subiect bun!

Andrei

03.09.2017 02:13
As sugera un mic articol si despre taxi-urile care opresc cu tupeu pe banda a doua seara pe Memo (acum prima banda fiind de BUS) deoarece cat timp isi asteapta clientii restul participantilor la trafic au la dispozitie doar o banda si aia obligatoriu stanga. Iar daca le comentezi taximetristilor se iau dupa tine si iti taie calea, asa, sa iti arate ca pot. Nesimtirea e la ea acasa in traficul clujean!

Andrei

03.09.2017 02:19
Probabil taximetristii asteapta actuala (de)generatie sa iasa din Janis. :)

pop

03.09.2017 10:22

cei la Panemar fac la fel pe Dorobantilor, urca masina pe trotuar de la intersectia cu Navodari si merg pana la magazin.

Cineva

03.09.2017 11:11
Din cate vad eu, banda asta dedicata e buna pe o parte si re pe alta. In primul rand Primaria nu atinut cont de locuitorii zonei, care din cate stiu sunt cativa. Apoi nu au tinut cont de magazinele din zona, care precum stim toti, trebuie aprovizionate. Taxiurile sunt mijloace de transport...nu inteleg de ce ei nu pot prelua sau lasa clienti in zona resp....hai sa ne gandim ca poate si ei nu au de unde prelua clientii din zona. Chiar daca merg la comanda e foarte nasol sa nu aiba unde astepta avand in vedere ca majoritatea suntem foarte comozi si vrem taxiul in fata usii. Nu ma intelegeti gresit... o banda dedicata transportului in comun trebuia, dar Primaria trebuia sa analizeze zona din mai multe puncte de vedere. Si doamna are dreptate intr-o oarecare masura. Eu am o simpla intrebare... Draga doamna daca dumneavoastra ati avea un restaurant de marimea Memo 10 cum ati face sa alimentati unitatea?

clujanu"

03.09.2017 20:03

de la mocanu ala de jumate buletin de boc ,la ce sa te astepti prost de bubuie,,,la fel si lingaii cel tuca-n pula!!!!

Cristi

04.09.2017 21:33

Banda de autobuz este foarte utila si trebuia facuta, si proprietarii din zona au nevoie si ei de acces dar cu siguranta se va gasi o solutie favorabila pentru toti, probabil ceva de genu "accesul interzis cu exeptia riveranilor"

Adauga comentariu