Respectarea măsurilor de protecție atunci când se stă la rând. Ungureanu: „Avem nevoie de polițiști locali care să îndemne populația să păstreze distanța corectă, de siguranță...”

În plină pandemie de coronavirus, clujenii par să respecte regulile recomandate de autorități într-un mod preferențial. Cei care au fost nevoiți să iasă din casă pentru cumpărături știu să păstreze distanța atunci când se înregimentează la o coadă la farmacie, dar procedează total invers atunci când așteaptă la rând la un simplu aprozar de cartier. 

Astfel, în timp ce deja în unele spații comerciale accesul este limitat la câteva persoane, cu recomadarea de a păstra distanța de cca 1,5 m, atunci când așteaptă la magazinele de cartier clujenii nu par să mai respecte nici o regulă recomandată de autorități. 

În acest sens, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a făcut un apel către reprezentanții administrația locale pentru a mobiliza agenții poliției locale, dar și jandarmi pe străzile din oraș, mai exact în preajma magazinelor și farmaciilor, acolo unde clujenii se înrolează la coadă pentru a-și face cumpărăturile strict necesare. 

„Unde este Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca?

Avem nevoie de polițiști locali care să îndemne populația să păstreze distanța corectă, de siguranță, în situația de urgență de sănătate publică în care ne aflăm”, notează deputatul Emanuel Ungureanu. 

Astfel, într-una dintre imagini se poate vedea cum în cel mai aglomerat cartier al Clujului, Mănăștur, zeci de pensionari se înghesuiau luni la cozile unui aprozar din zona Big.

În aceeași zonă, la câțiva metri de aprozar, la farmacie, cetățenii păstrau distanța corectă.

În acest context al răspândirii cazurilor de infecție cu noul coronavirus, Emanuel Ungureanu face un apel la solidaritate și pentru protejarea persoanelor vârstnice, iar în acest sens este binevenit și suportul agenților poliției locale care să îndemne cu calm și politețe oamenii să păstreze distanța corespunzătoare de 1,5 m atunci când așteaptă la coadă:

„Fac un apel la persoanele tinere să își îndemne părinții și bunicii să rămână în case în aceste zile pentru protecția lor și pentru a ușura povara spitalelor.

Rog Poliția Locală și Jandarmeria Cluj să se mobilizeze exemplar pentru a educa cu calm și politețe populația orașului să respecte regulile de distanță socială în această situație excepțională de sănătate publică!

SOLIDARITATE!”, a transmis Ungureanu. 

Până în prezent în județul Cluj erau înregistrate 981 de persoane în izolare la domiciliu, 132 de persoane carantinate instituționalizat.

De asemenea, 4 cazuri confirmate de pacienți infectați cu Coronavirus, din jud. Cluj: 3 sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, 1 este la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Timișoara. Starea lor este una bună, fără elemente de gravitate.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj sunt internate 13 persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus (3 Cluj, 1 Maramureș, 4 Covasna, 1 Satu Mare, 1 Iasi, 2 Mureș, 1 Sălaj).


Autoritățile recomandă evitarea zonelor aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane.

Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.

Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

Stați acasă!

 

 

 

 

 

sursa foto: emanuelungureanu/paginapersonaladefacebook

Adauga comentariu