In vizor

Reprezentanții HORECA nu vor avea acces la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, dar vor fi consultați înainte de luarea unor decizii

Săptămâna trecută clujeanul Andi Daiszler a solicitat în nume propriu, ca în Comitetul pentru Situații de Urgență să fie inclus și un reprezentant al industriei HORECA. Inițiativa a venit după ce CJSU a decis să închidă restaurantele la doar patru zile după ce fuseseră redeschise. 

Prefectura Cluj i-a transmis lui Daiszler un răspuns prin care prezența reprezentanților HORECA la ședințele Comitetului Județean este refuzată pe motiv că acestea au loc pe un canal de WhatsApp unde se trimit și documente sensibile.

„Dincolo de faptul că nu vom putea lua parte la ședințele CJSU de la nivelul Clujului din rațiuni care țin de un canal de WhatsApp pe care se desfășoară acestea și unde înțeleg că se trimit și documente sensibile (și limbajul tipic de lemn prin care mi-au fost explicate aceste lucruri), apreciez deschiderea autorităților de a adresa totuși o invitație unor reprezentanți din zona de HoReCa și Cultură ori de câte ori se analizează și decid lucruri cu impact pentru cele două sectoare (care în HG-ul stării de alertă sunt luate la pachet). Și am de gând să răspund cu aceeași deschidere pe mai departe”, potrivit lui Andi Daiszler.

Daiszler în invită pe cei interesați să participe la discuțiile cu preprezentanții Prefecturii să se înscrie pe o listă, urmând să fie alese două persoane. 

„Așa se face că, la inițiativa mea și cu acceptul Prefecturii, am făcut o listă pe care îi rog pe toți cei care vor să participe la discuții să se înscrie, iar săptămâna viitoare vom extrage două persoane ale căror date vor fi transmise mai departe împreună cu datele mele Prefecturii, numărul reprezentanților invitați fiind limitat la 3”, a mai menționat Daiszler.

Ziar de Cluj atrăgea atenția că HORECA Cluj nu este unită și nu pune presiune pe autoritățile locale astfel încât să nu mai fie luate astfel de decizii prin care toată industria se îndreaptă spre colaps. După ce s-a luat decizia ca localurile să fie din nou închise, patronii și angajații au protestat mai mult formal, fiecare în fața restaurantului propriu. 

În acest caz este de urmărit care dintre reprezentanții HORECA Cluj se va alia demersului lui Andi Daiszler, dacă vor există într-adevăr persoane interesate să participe la discuțiile cu reprezentanții Prefecturii Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *