Reprezentanții comunităţii în ATOP, un organism de tocat bani degeaba, sunt un abonat la banul public și un sinecurist politic

În ședința de Consiliu Județean de mâine, 30 iulie va fi discutată modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj, un organism care funcționează pe lângă Consiliul Județean și despre a cărei inutilitate Ziar de Cluj a scris de mai multe ori. Una dintre schimbări vizează numirea lui Dorin Apahidean ca reprezentant al comunităţii. El este city-manager al municipiului Turda și membru în Consiliul de Administrație al Salinei Turda. Un alt reprezentant al comunității este nimeni altul decât Mircea Avram. Acesta mereu a știut cum să se „învârtă” încât să prindă posturi călduțe în regii și societăți de stat.

„Prin Dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj nr. 643/14.07.2020, s-a constatat încetarea calităţii de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj a domnului Păcurar Virgil, ca urmare a revocării, iar în locul acestuia a fost desemnat domnul Dorin Apahidean. Luând în considerare aspectele precizate mai sus, se impune a se constata pierderea calităţii de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj de către domnul Mircea Ion Rus, validarea, în locul acestuia, a domnului Ciprian Vasile Rus, împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratul de Poliție Județean Cluj precum și pierderea calităţii de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Cluj de către domnul Păcurar Virgil, ca urmare a revocării și validarea, în locul acestuia, a domnului Dorin Apahidean”, scrie în proiectul de hotărâre privind modificarea componenței ATOP Cluj.

Dorin Apahidean, noul reprezentant al comunității are afaceri de familie cu statul. Mama lui Apahidean vinde dulciuri și produse de curățat către companiile publice din Turda, fiica lui, Diana Aphidean, este purtător de cuvânt al primarului Cristian Matei, iar nevasta s-a angajat la o școală din oraș. Mai mult, Ana Apahidean, bunica Dianei, deține firma Criness Invest prin care s-au făcut comenzi, prin achiziție directă, pentru Salina Turda și Compania de Apă Arieș, în valoare de zeci de mii de lei.

Citește și:

Că jurnalista Diana Apahidean ia salar prin licitație știți, că tăticul e abonatul banilor publici știți, dar de Ana Apahidean și Crina Apahidean, cu firma lor de tăiat lemne pentru COMPANIA DE APĂ ARIEȘ, știați?

Mircea Avram, celălalt reprezentant al comunității, este uns politic cu toate alifiile. A reușit mereu, pe bază de prietenii politice, să ocupe funcții de conducere la regii și societăți comerciale. În 2011, Mircea Avram era director al RAADPP Cluj, apoi a fost angajat al firmei Napoca SA a lui Ioan Bene, firmă care a avut contracte cu instituţiile publice locale. A fost și membru și președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca. În 2016 a fost și șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean. Exact în acea perioadă, o firmă pe care o controlează el, a obținut, prin închiriere, fără licitație, un spațiu în Cluj Arena, la un preț de nimic.

Citește și:

Ați auzit de ATOP Cluj? Nu? Citiți și vă minunați pe ce toacă bani acest organism care funcționează pe lângă Consiliul Județean Cluj

Adauga comentariu