Reportajul NCN “CTP rupe fâșu’” a avut efect. Compania de Transport Public, amendată de Protecția Consumatorilor și obligată să demonteze plăcuțele periculoase din autobuze

În urmă cu câteva săptămâni, vă prezentam un reportaj despre pericolul pe care îl reprezintă niște plăcuțe ascuțite din metal, montate în autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Totul a pornit de la un incident aparent minor - un reporter NCN și-a rupt haina într-o astfel de plăcuță, care de altfel este inutilă, nu are niciun sens existența acestor dispozitive în mijloacele de transport în comun.

Jurnalistul a sesizat atât CTP cât și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor. Reprezentanții CTP Cluj-Napoca au mințit cu nerușinare că au demontat plăcuțele periculoase de pe anumite autobuze. Cu toate acestea, când reporterul NCN a solicitat să vadă mijloacele de transport din care au fost date jos respectivele bucăți de metal, șefii Companiei de Transport Public s-au eschivat.

Dacă nu au vrut de bună voie să remedieze situația, au fost amendați de Protecția Consumatorilor și somați să demonteze plăcuțele respective.

“Operatorul de transport a fost sancționat contravențional și au fost dispuse măsuri de remediere în sensul demontării plăcuțelor respective. Au fost efectuate intervenții de detașare a plăcuțelor pentru un număr de 90 de autobuze din cele 126, urmând ca asupra celorlalte să se intervină până la data de 04.05.2018”, se arată într-un răspuns transmis de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor, la solicitarea reporterului NCN.  

 


Citește și:


CTP rupe fâșu' VIDEOREPORTAJ

Adauga comentariu