Renumitul ortoped de la Spitalul de Recuperari, trimis in judecata pentru luare de mita!

Procurorii clujeni au dispus trimiterea în judecată a medicului Mihai Florin Răcășan, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Decizia a fost luata la începutul acestei luni. Mihai Florin Racașan a fost prins în flagrant, la mijlocul verii, în timp ce lua șpagă de la un pacient pe care refuza să-l externeze sau opereze, până nu îi dadea mita cerută. Din iulie și până în prezent, Răcășan a fost plasat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, fără a mai putea activa ca medic. 

Conducerea Spitalului de Recuperari susține că are în continuare un contract de munca cu medicul Răcășan, pe funcția de medic primar, însă contractul este suspendat, dat fiind măsurile preventive și problemele penale ale acestuia. 

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj l-au prins în flagrant pe Racasan, în timp ce lua 700 de euro de la un pacient. Potrivit surselor, Florin Răcășan obișnuia să încaseze sume frumușele de la pacienți, în special de la cei vârstinci și nevoiași. Uneori opta pentru a interveni de mai multe ori pe un pacient, deși putea să opereze din prima toate problemele. 

Vezi și: 

Exclusiv: FLAGRANT la RECUPERARI Cluj. Procurorii au cerut arestarea unui faimos MEDIC. Tarif de 700 EURO la "halat"

 

Pe internet apar tot felul de comentarii provenite de la foști pacienți ai medicului. Unii vorbesc despre sumele de bani cerute de Răcășan drept șpagă, alții vorbesc despre faptul că medicul avea probleme în a-și exercita funcția: tremurat de mâini, stări de nervozitate, etc. 

Din recenzii:

Taxa pentru artroscopie (operatie genunchi) la acest medic - minim 150EURO (altfel e suparat). Multa lume zice ca are Parkinson. Am observat ca intr-adevar ii tremura tare mainile. Degeaba are faima si recunostinta in spate - nu cred ca mai poate opera bine. Ar fi cazul sa faca teorie. Posibila ipoteza prin care se explica flagrantul organizat de procurorii clujeni consta in sesizarea unui pacien blonav indigdat de faptul că nici după majorarile salariale din sistemul medical, medicul Răcășan nu și-ar fi potolit lăcomia. 

Pentru cei 700 EURO, dacă va fi găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, medicul Răcășan Florin Mihai riscă închisoare între 3 și 10 ani. 

Adauga comentariu