Remus Lapusan si Dan Canta: "Unde e transparenta lui Seplecan in privinta banului public? Este ceva de ascuns in privinta Cluj Arena?”

Nu s-a mai intamplat nicodata in istoria post-decembrista ca un presedinte de Consiliu Judetean sa blocheze activitatea Corpului de Control al Prim-ministrului. Premiera a avut loc la Cluj saptamana trecuta cand Mihai Seplecan, vicepresedinte cu atributii de presedinte, a refuzat sa le puna la dispozitie membrilor Corpului de Control al lui Ponta documente referitoare la felul in care s-au cheltuit banii pentru Cluj Arena, bani proveniti din Fondul de Rezerva al Guvernului.

Gestul, total suprinzator, a fost dublat de o reactie extrem de agresiva din partea lui Alin Tise care s-a simtit vizat de control si care a amenintrat isteric cu plangeri penale in stanga si in dreapta. Doi coniliseri judeteni importanti ai PSD, Remus Lapusam si Dan Canta, au tinut sa comenteze cele intamplate oferind declaratii spumoase pentru Ziar de Cluj.

Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj si ales judetean, spune ca a fost surprins de gestul lui Mihai Seplecan.

“Nu inteleg de unde atata opozitie la adresa Corpului de Control al Guvernului! Daca nu au nimic de ascuns si fondurile s-au folosit corect, de ce atata opozitie?”, a spus Lapusan.

Dan Canta, consilier judetean cu vechime, a fost si mai transant: “Ii reamintesc domnului Mihai Seplecan ca in ultimele saptamani s-a batut cu caramida in piept ca va asigura transparenta in ceea ce priveste cheltuirea banului public. Unde-i transparenta asta acum? De ce ii e frica sa fie transparent, de ce nu lasa Corpul de Control sa verifica cum s-au cheltuit banii din fondul de rezerva? Va spun eu: pentru  ca a primit ordin de la noii lui aliati ca sa blocheze aceste verificari”, a incheiat Canta.

Comentarii

DanT

11.08.2014 15:21

Ce treaba are corpul de control al guvernului cu Consiliul Judetean? Consiliul judetean e autonom fata de guvern, n-are de ce sa stea drepti in fata corpului de control al guvernului. A facut foarte bine ca i-a trimis la plimbare, mai ales ca au fost trimisi de Ponta din razbunare politica, doar pentru ca Oleleu fusese debarcat din functia de la CJ. Guvernul sa-si vada de proiectele proprii, nu au destule proiecte guvernamentale cu probleme?

genepic

11.08.2014 20:16

Dle DanTe,consiliul judetean este unealta guvernului in teritoriu; ori esti naiv, ori esti slab...mai rau este ca patima te inegureaza, sau asa esti tu, complice la mirsavie; probabil sugi si tu ceva seva de la Arena...!?

handicapat

11.08.2014 22:26

Da prost mai esi mai, confunzi prefectura cu consiliul judetan

Radu

11.08.2014 20:42

Sa le explice cineva celor doi comunisti ca nu mai e ca pe vremea partidului unic cand trimitea secretarul general control unde-l taia capul! Exista alte organe ale statului care pot face control.

Adauga comentariu