Remus Lapusan implicat intr-o afacere de livrare de plicuri. Danut Canta nu mai vrea in privat

Cea mai mare greseala e sa ii subestimezi pe oamenii mici din partide. Ei stau la cuscubeta si sunt mai eficienti, mai ambitiosi decat sefii de filiale. Astazi va vom prezenta o poveste regionala, un prim episod, care o sa va lamureasca cum functioneaza traficul de influenta mic pentru pozitii mari.

 

Un primar nebagat in seama este Nicu Moldovan, pocaitul amabil si bonom pe care nimeni nu da doi bani in politica mare. Printr-o cascada de ordine, pe care vi le vom descrie intr-un alt episod, lui Nicu i s-a nazarit ca poate sa isi puna un sef la Ape, si nu oriunde, ci sef la Directia de Investitii. O sa va intrebati ce forta poate avea un primaras de oras din Bistrita-Nasaud ca sa gestioneze o decizie atat de importanta. Ei bine, Nicu Moldovan este stapanul domnului Denes, de profesie ministru.

Denes a primit un ordin ca noul  sef de la Investitii de la Ape trebuie sa fie domnul Danut Dorel Canta. Noi stiam ca domnul Canta este foarte fericit din postura de amploiat al unei firme de constructii clujene, dar se pare ca e nefericit si vrea din nou la butoanele Apelor. Astfel incat, intr-un mod bizar traficul de influenta care l-ar putea pune pe Danut Dorel Canta la Ape l-a facut o filiera pesedista care ignora dorinta a doi sefi de filiale, dintr-un foc. Fraierii neavizati se numesc Radu Moldovan, seful PSD Bistrita-Nasaud si Horea Nasra, seful PSD Cluj. Fara stiinta lor, dar intr-un mod nesurprinzator pentru noi, numirea in plic a domnului Canta a fost calauzita de domnul Remus Lapusan, adevaratul sef al PSD Cluj care, cu un tupeu pe care i-l stiam, s-a dus la Bucuresti cu plicul si l-a inmanat direct domnului Neacsu, secretarul PSD.

Fara prea multe comentarii, domnul Neacsu a aprobat in imoral numirea, dar moral din punct de vedere politic. Ne bucuram sa aflam ca Remus Lapusan traieste si nu s-a saturat de beneficiile financiare imense pe care le-a primit din pozitia de administrator si membru in CA-ul de la Transgaz. Noi va spunem insa ca, cineva de la DNA Bucuresti, mai pe sleau un procuror, i-a lasat sa greseasca fiindca felul in care se doreste aceasta schimbare seamana foarte tare a santaj la adresa unor persoane cu responsabilitati majore in structura Apelor Romane.

Va vom tine la curent cu deznodamantul acestei situatii, fiindca pe noi ne intereseaza foarte tare sa vedem cum Horea Nasra este o simpla marioneta in PSD Cluj si Radu Moldovan este subminat discret la Bistrita-Nasaud.

Adauga comentariu