Remus Florescu - simultaneitatea retardului lingvistic si bovinitatii logicii

Dragi clujeni, 

Desi nu stiati, in Cluj-Napoca exista un jurnalist pe nume Remus Florescu. Foarte bun. Sigur, nu il stie nimeni, dar e foarte bun. El este un jurnalist care foloseste o semantica iluminista, de o deosebita acuratete, o oglindire perfecta a truismelor, facand mereu analize programatice despre nimic, concretizand posibilitati preexistente reflexive. Remus Florescu cand scrie, adoarme Dalai Lama. Nu stim cum face sex Remus Florescu, sunt secrete care ne vor fi dezvaluite abia peste 40 de ani de serviciile secrete, de exemplu, cum a fost aseara cu Dacian Ciolos, despre care am aflat incredibilul lucru ca face sex. Dar pana cand vom afla, sa ne multumim cu faptul ca exista. Ca ne scrie cand crede el de cuviinta texte anoste, de un penibil concret, texte de o suveranitate depersonalizata, in care premisa reconceptualizarii este autodeterminata. 

Multora li se pare ca Remus Florescu are in spate un ingeras care il pazeste, ingeras care are un usor retard. 

Se inseala. Cand li se pare. Remus Florescu este el insusi un retard. Inocent si performativ, cu o structura temporala personala compusa din mantuire si cretinism.

Privirea lui este duala: aristotelica si bovina. Dar asta ar insemna sa ne uitam superficial la el. Scrisul! Scrisul e masura sa. Doar la el ne putem raporta si numai in sincronie.

Remus Florescu scrie sincronic si sincron: si stupid, si fara noima.

Poate pentru dumneavoastra textul asta nu inseamna nimic. Pentru noi, inseamna totul. Vrem sa lasam scris undeva pe google ca Remus Florescu a existat candva, ca s-a straduit si el sa emita opinii, chiar daca in epoca activitatii sale nu l-a  apreciat nimeni, fiind mai fad ca o batista cu muci uscati. 

Adauga comentariu