Reîncep ipocriziile de campanie electorală. Horia Şulea o ia din nou pe centură: “Doar nu ne apucăm de spart drumul apoi pentru iluminat sau de relocat rețele cu drumul terminat”

Debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie este un bun prilej pentru mai marii oraşelor şi ai comunelor să se laude cu realizările sau cu proiectele de investiţii pe care le manageriază în folosul comunităţii. Bineînţeles că primarii nu uită să amintească partidul din care fac parte, astfel încât votantul să ştie pe sigla cărui partid să pună ştampila. Horia Şulea, primarul celei mai mari comune a României nu pierde ocazia de a comunica cu cetăţenii, din spatele calculatorului, postând mesaje despre mărețele sale realizări pe reţelele de socializare. Şulea ne explică acum, la mijlocul lunii noiembrie, lună în care trebuia să finaizeze, aşa cum promitea în campania din vară, de ce nu e gata Drumul de Ocolire Sud. Că nici măcar nu s-a apucat să facă ceva? Că proiectul, așa cum a fost prezentat, nu este realizabil? Nu, înțelegem că astrele i s-au cam împotrivit primarului... Dar, dacă votanții vor pune ștampila "unie trebe", adică pe partidul lui 'mnealui, sigur astrele se vor alinia fix de-asupra Centurii de Sud și-n viitorul puțin probabil aceasta va fi dată în folosință. Cu patru benzi și autoservire pe fiecare sens de circulație, musai!

În fiecare campanie electorală politicienii promit, iar cetăţenii înghit găluştele electorale oferindu-le votul.  După ce, în campania electorală din vară, când a candidat pentru un nou mandat de primar al comunei Floreşti, Horia Şulea promitea că Drumul de Ocolire Sud va fi finalizat în luna noiembrie a anului curent, anunţând că a dat ordinul de începere al lucrărilor, odată cu debutul campaniei pentru parlamentare, acelaşi primar îi informează pe cetăţeni că au demarat doar lucrările de realizare a sitemului de iluminat public, pe acelaşi drum. Deci, în luna mai, Şulea promitea că centura va fi gata în 6 luni, motiv pentru care a și pus pe drum câteva utilaje, pentru a face câteva poze de campanie. Acum anunță că va planta stâlpișori și beculețe, un motiv numai bun ca, în prag de campanie să reapară utilajele în zonă. Alte poze, alte pupături, apoi altă uitare a promisiunilor, până la o nouă campanie electorală. 

“Dragii mei dragi, azi doar veşti bune. Au demarat lucrările la realizare SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC pe Drumul de Ocolire Sud, precum şi relocare retele aeriene electricitate pe traectul Drumului de Ocolire SUD. (Legat de lucrarile de realizare a Drumului de Ocolire Sud, ne-au intarziat exproprierile, dar azi maine urmeaza sa soseasca utilajele agabaritice ale executantului). Cele doua lucrari amintite e si normal sa aiba desfasurare inainte de finalizarea sau avansarea primeia, adica a realizarii efective. Doar nu ne apucam de spart drumul apoi pentru iluminat sau de relocat retele cu drumul terminat !”, a postat pe contul personal de Facebook primarul Horia Şulea.

Adică un bla-bla-bla-bla, politrucianist și atât.

Ce trebuie să ştie floreştenii este faptul că Centura de Sud a comunei se va termina în câmp. De ce afirmăm acest lucru? Pentru că partea dreaptă a Văii Gârbăului aparţine de Cluj-Napoca. Aici municipalitatea clujeană, condusă de Emil Boc, colegul de partid al primarului din Floreşti, nu a realizat până în prezent nici măcar studiile de fezabilitate, nu a demarat procedurile de expropriere şi nici nu a încheiat vreun contract privind proiectarea şi executrea drumului pe terenul Clujului, cheltuială care ar trebui să fie suportată din resurse de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Deci gradioasa centură de ocolire de pe latura sudică a comunei Floreşti începe pe strada Tăuţi şi se termină în pârâul Gârbău cel care delimitează din punct de vedere juridic cele două unităţi teritorial administrative. De acolo floreștenii pot lua pluta. Măcar nu are să mai coboare Horia Șulea cu ea pe valul promisiunilor mincinoase.

Adauga comentariu