Reguli sanitare stricte la saloanele de înfrumusețare din 15 mai. Cum se va desfășura vizita la coafor?

În data de 9 martie, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat măsurile de relaxare valabile, printre altele, și pentru activitatea din saloanele de înfrumusețare. Documentul are 13 pagini și este structurat pe mai multe capitole, în funcție de activitatea domeniului care urmează să fie redeschis după 15 mai. Poate fi consultat pe pagina de web a INSP, este lansat în dezbatere publică și toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Conform digi24.ro, regulile propuse de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate sunt următoarele :

 „- Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.

- Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane  în  așteptare  în  interiorul  incintei,  asigurându-se  o  suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

 - La efectuarea  programării, clientul  va  fi informat asupra  faptului ca accesul  în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37⁰C, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

- Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

- Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

- Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.”

Bianca Simion, manager marketing Pop Academy, a explicat pentru Ziar de Cluj cum se va desfășura activitatea în acest salon din centrul Clujului:

„Noi am pregătit, înainte de publicarea măsurilor ne-am documentat un pic cum au făcut și cei din Germania, de exemplu, și chiar am făcut o postare pe site. Și, practic, acolo menționăm care sunt măsurile și le justificăm puțin, ca să înțeleagă clienții că tot ce facem este și spre binele lor, și spre al nostru.

Probabil, pe termen lung, vor duce la o scumpire, și noi ne gândim cum o să împărțim aceste costuri, dar, în același timp, clienții au nevoie, chiar este cerere foarte mare și trebuie să facem față.

Este greu să poarte mască clientul, dar este obligatoriu. Măștile se pot prinde să vină chiar doar pe față și pe nas, practic le mai faci încă o fundiță la urechiușe și ele stau un pic mai strânse, pentru că sunt persoane care au capul mai mic. Probabil e un pic mai greu la frizerie, unde nu o să mai fie atât de personalizat totul, pentru că nu o să mai vezi chiar trăsăturile persoanei; în mod normal, te iei după maxilar, după trăsături. Vezi cum merge fața clientului, iar acum o să faci totul mai intuitiv. Dacă cunoști clientul, se poate, dar dacă vine pentru prima dată, e mult mai greu să îți dai seama.

Se va folosi un termometru la distanță și se va măsura temperatura, să fie sub 37, dar asta se va face în afara salonului, înainte să intre.

Se desființează practic sălile de așteptare, noi avem sala de așteptare cu recepția și acolo intri doar ca să plătești și, la început, se va completa un chestionar înainte de intrarea la servicii, dar după verificarea temperaturii. Ca să avem o evidență a persoanelor cu care am intrat în contact.”

Pe site-ul Pop Academy putem citi mai pe larg modul în care vor decurge vizitele la coafor, după 15 mai:

„Un lucru este deja sigur: vizita la coafor nu va mai fi la fel ca până acum, cel puțin o perioadă.

Care sunt pașii pe care îi vom parcurge?

- Clienții vor veni la ora începerii programării și vor fi înștiințați în cazul în care programarea se decalează. În cazul în care vin mai devreme sau nu pot intra la programare la ora anunțată, vor fi nevoiți să aștepte înafara salonului. Va rugam sa nu veniti însoțiți la programare.

- Clienții vor fi întâmpinați de stilistul la care au programare, urmand o procedura standard. Înainte de a intra în salon, acestora li se va lua temperatura cu un termometru la distanță, li se va oferi dezinfectant, și vor primi botosei de unică folosință pentru a fi purtați pe toată durata șederii în salon. Va rugam să purtati mască, in caz contrar va vom oferi noi. 

- Punem la dispoziția clienților și a echipei produse de igienă corespunzătoare. După intrarea în salon, orice persoană trebuie mai întâi să se spele pe mâini.

- Pe durata serviciilor, atât angajații cât și clienții vor purta măști de protecție care să le acopere nasul și gura. De asemenea, stiliștii vor purta echipamentul standard impus de autorități.

 - Spațiul de 350 m² și cele 4 camere diferite de lucru ne asigura un confort sporit în a ne desfășura activitatea în siguranță. Astfel, spațiul ne permite să respectăm o distanță de 3-4 metri între posturile de lucru, semnificativ mai mare decât minimul impus de directivă. Având în vedere că în cadrul salonului avem 2 spații de scafe, spălarea clienților nu va avea loc simultan.

- Suprafețele și ustensilele cu care lucrăm sunt sterilizate după fiecare client. Întreaga locație este dezinfectată și curățată de echipă de specialiști înainte de fiecare zi de lucru și în timpul programului, din oră în oră.

- Din păcate serviciile de ospitalitate precum: băuturi (apă, ceai, cafea) și reviste nu vor mai putea fi puse la dispoziția clientului din motive de igienă.

- Recomandăm plata cu cardul.

- În plus, în perioada următoare am decis să ne extindem programul de funcționare de luni până sâmbătă în intervalul: 09:00 - 21:00.”

Așadar, vizita la saloanele de înfrumusețare nu va mai fi la fel de relaxată ca până acum, după relaxarea din 15 mai. Însă, prin respectarea acestor măsuri, vom fi mult mai siguri că plecăm spre casă mai frumoși, dar la fel de sănătoși.

Adauga comentariu