Regulamentul privind cainii in Cluj-Napoca se lasa asteptat

Elaborarea noului regulament in ceea ce priveste cainii in municipiul Cluj-Napoca dureaza mai mult decat au estimat autoritatile initial. Chiar daca grupul de lucru, compus din reprezentanti ai administratiei, ai autoritatilor si ai societatii civile, se reuneste de doua ori pe saptamana, pentru a realiza un regulament coerent, rezonabil si echilibrat este nevoie de mai mult decat cele 40 de zile estimate in luna august.

“Acum lucram pe partea de sanctiuni. Nu as putea aprecia in cat timp se va finaliza. Sunt sedinte cand lucram pe un capitol intreg, altele cand discutam un articol doua ore. Se lucreaza cu foarte multa atentie si foarte detaliat. Este un proces incredibil, exista o comunicare extraordinara si sunt discutii constructive, e un super exemplu de colaborare si cel mai probabil se va lua in considerare modalitatea asta de lucru si la alte regulamente pe viitor”, a explicat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei, cea care coordoneaza aceste sedinte.

Dupa ce regulamentul va avea o forma finala va fi transmisa tuturor departamentelor Primariei care ar putea avea ceva de spus in acest domeniu.

“De exemplu departamentul juridic trebuie sa isi dea avizul. Dupa ce vom avea o forma finala asumata administrativ se va pune pe site pentru consultare, conform legii. In functie de sugestiile pe care le vom primi, vom vedea daca se mai organizeaza o noua dezbatere, sau la incheierea consultarii publice va putea intra regulamentul in Consiliul Local”, a mai subliniat Buzatu.

In luna august s-a organizat o dezbatere publica dupa ce varianta de regulament, propusa de Politia Locala, a fost supusa consultarii publice. Atunci, dupa indelungi discutii, s-a decis ca este nevoie de refacerea completa a propunerii. Pana la elaborarea noului regulament este in vigoare o Hotarare de Consiliu Local veche de 18 ani.

 

Adauga comentariu