Regulamentul de Organizare și funcționare al Arc Parc Industrial Dej, deținut de milionarii Cristea, a fost anulat în instanță. Motivele sunt incredibile

Bombă în lumea business-ului clujean. Familia Cristea din Dej, milionari în euro, proprietarii parcului industrial privat Arc Parc Industrial, a rămas fără Regulamentul de Organizare și funcționare al parcului industrial. Pentru antreprenoarea Adriana Cristea și fiul ei Ștefan, anul 2017 a fost un an cu multe drumuri în instanță și bătăi de cap.

Potrivit clujust.ro, suedezii de la Trelleborg Automotive, care dețin o fabrică în parcul industrial din Dej, au dat în judecată firma familiei Cristea. Trelleborg Automotive Dej SRL, membră a grupului suedez Trelleborg Automotive AB, a cerut instanței să constate nul actul reprezentând Regulamentul de organizate și funcționare din 18 august 2014 emis de ARC Parc Industrial Dej.

Cei de la Trelleborg au fost nemulțumiți de mai multe prevederi din regulament. Proprietarii parcului industrial din Dej și-au obligat chiriașii prin Regulamentul de Organizare și funcționare al parcului să se alimenteze cu utilități exclusiv de la ei. Mai mult, sursa citată, arată că suedezii au reclamat faptul că administratorul parcului pătrundea inopinat, fără avertisment, pe proprietatea chiriaşilor. De asemenea, cei de la Trelleborg Automotive Dej SRL, au fost revoltați de modificarea discreţionară a contractului de administrare. Toate acestea au dus ulterior la contestarea regulamentului în instanță. 

Procesul a început la sfârșitul anului 2014 la Tribunalul Specializat, dar instanța respectivă a declinat competența de soluționare a cererii în favoarea Tribunalului Cluj. În iulie 2016 Curtea de Apel a trimis cauza spre rejudecare, după ce instanța a admis ca tardivă acțiunea și suedezii au făcut recurs. 

„Administratorul parcului are drept de acces la orice elemente de infrastructură a parcului industrial, chiar situate pe proprietatea rezidenților parcului industrial, în vederea verificării respectării obligațiilor rezidentului, stabilite contractual sau prin regulamente, și a asigurării funcționării optime a parcului industrial, cu notificarea prealabilă a rezidentului. Administratorul parcului industrial nu are obligația de a notifica accesul în ipoteza în care accesul este necesar efectuării unor reparații urgente, remedierii unor probleme tehnice, limitării unor pagube. Refuzul rezidentului de a permite accesul administratorului parcului industrial în oricare din condițiile de mai sus dă dreptul administratorului de a suspenda de îndată și fără preaviz prestarea serviciilor de furnizare/distribuție energie electrică până la permiterea accesului”, este una din prevederile contestate, potrivit clujust.ro

În vara anului în curs, Tribunalul în rejudecare a dispus anularea Regulamentului Cadru privind organigrama și funcționarea Arc Parc Industrial Dej, cu drept de recurs în 15 zile. Familia Cristea, proprietarii parcului, au ales să nu apeleze la recurs, în schimb în data de 30 octombrie au schimbat regulamentul și au publicat pe site-ul Arc Parc Industrial proiectul noului regulament. 

 

 

Comentarii

Dopa

12.12.2017 16:53

ma intreb ce au sa inteleaga idiotii inutili dupa ce au sa silabiseasca materialul !?

Gerula

13.12.2017 08:19

Tot felul de asistați mintal care citesc la modul inutil. Capul nu-i duce, ce să înțeleagă? Faceți-le copiuțe, că așa au răzbit prin școală. Niște inutili.

Adauga comentariu