Regimuri si diete restrictive

Regimurile si dietele nu au ca scop doar pierderea in greutate; multe dintre ele au si proprietati detoxifiante. Si intr-un caz, si in celalalt este important sa urmati cu exactiate instructiunile si recomandarile nutritionistului dvs., pentru a beneficia cat mai mult de pe urma lor si mai ales pentru a nu va pune sanatatea in pericol. Este cu atat mai adevarat daca alegeti sa tineti un regim sever sau restrictiv, care pot fi cantitativ sau calitativ.

 

Urmand cu prudenta aceste instructiuni, restrictiile de diete si regimuri pot determina efecte deloc neglijabile in ceea ce priveste dezintoxicarea. De fapt, aceasta privatiune pe care ne-o impunem sub o forma sau alta are acelasi impact ca si postul negru, mai ales daca restrictiile sunt severe. E de la sine inteles ca este mai usor de urmat un regim sau o dieta decat de tinut un post negru; acesta este si motivul pentru care sunt atat de populare, fiind preferate si de catre cei care au functionari defectuoase ale orgtanismului.

 

Cu ajutorul dietelor sau regimurilor restrictive putem scapa de toxine fara prea multe probleme – ceea ce este interesant e ca putem urma un regim controland totodata debitul eliminarilor.

 

Aceste caracteristici sunt de un interes indoielnic pentru persoanele care nu au o stare generala a sanatatii buna. Persoanele in varsta, bolnavii sau cei care iau multe medicamente toxice au tot interesel sa aleaga mai degraba regimul sau dieta decat postul negru, care i-ar solicita prea mult. Cu toate acestea, perioadele de restrictii alimentare solicita un anumit efort din partea organismului. Asadar, ele nu trebuie tinute la nesfarsit.

 

Alimentatia sistematica ceruta de regimuri si diete este recomandata pentru o perioada de timp bine determinate. Astfel, si-ar pierde orice utilitate, intrucat organismul s-ar obisnui cu ea. Dar, pe de alta parte, nimic nu va impiedica sa reluati dieta sau regimul de cateva ori pe an in beneficial sanatatii dvs.

 

Adauga comentariu