Regimuri restrictive cantitativ

In acest tip de regimuri restrictive, fata de cele calitative, este importanta cantitatea, greutatea alimentelor.
Din acest grup mentionam pentru inceput, regimul din trei alimente. Dupa cum indica si numele, numarul alimentelor pemise la o masa este redus la trei. Le puteti combina cum doriti, atata timp cat nu depasiti acest numar. Este vorba de un regim destul de permisiv, care presupune o adaptare individuala foarte flexibila. Totusi, aceasta libertate nu inseamna neaparat ca regimul este mai usor de urmat. Desi puteti alege singuri alimentele pe care le mancati, nu uitati ca tineti totusi un regim si ca incercati sa va eliberati de toxine. Faceti alegeri sanatoase!

 

Regimul cu putine calorii este foarte bine cunoscut de toti. Daca nu l-ati urmat niciodata pana acum, cu siguranta o persoana din anturajul dvs. a tinut acest regim la un moment dat. El presupune numararea caloriilor consummate pe parcursul unei zile. Pentru aceasta, trebuie sa faceti rost de o lista care prezinta numarul de calorii al fiecarui aliment. Dupa cum probabil v-ati dat seama, nu este vorba doar despre numararea caloriilor. E de preferat sa reduceti, in acelasi timp, aportul caloric zilnic. Daca in momentul de fata consumati aproximativ 3000 de calorii pe zi, le puteti reduce la jumatate fara nici o grija. Inainte de a incepe regimul, rezervati-va o saptamana sau doua pentru a calcula numarul mediu de calorii consummate zilnic. Ca sa stiti la cate calorii puteti renunta.

 

Regimul “cantarit” presupune cateva calcule. De aceasta data, este vorba despre cantarirea cantitatii totale de alimente consumate intr-o zi. Inca o data, inainte de a incepe regimul, trebuie sa masurati cantitatea consumata in mod normal. Stiind aceasta, va va veni mai usor sa hotarati ce proportie sa eliminati. Veti observa in practica daca acest regim va convine. Daca ati fost prea sever, nu trebuie sa faceti decat cateva schimbari pana va veti simti bine.

 

Printre regimurile restrictive cantitativ se numara si eliminarea voluntara a unei mese.  Puteti da orice forma doriti acestui regim care se aseamana cu un scurt post. Puteti renunta la o masa sau doua intr-o zi, fie ca este vorba de pranz si cina, fie despre cina si supeu. Unele persoane nu elimina, de exemplu masa de seara, ci o reduc la un pahar de lapte sau altceva foarte usor. Faceti cum doriti ! Cat despre a treia masa, sunteti liber sa mancati ce doriti, amintindu-va totusi ca obiectivul urmarit este sanatatea dvs….

 

Dintre aceaste regimuri, cu siguranta veti gasi unul care se va potrivi cu posibilitatile si nevoile dvs. Incercati-le, adaptati-le… dar numai sub supravegherea dieteticianului dvs.

 

Adauga comentariu