Regii dirigentiei de santier mai pupa un contract de la Primarie

Societatea Aqua Serv este cea care va presta serviciile de dirigentie de santier pentru proiectul de modernizare a Pietei Unirii. Valoarea contractului se ridica la 30.000 de lei, o treime doar din suma estimata initial.

Societatea nu este straina de contractele cu institutiile publice. In 2012 a castigat contractul de 48.000 de lei pentru serviciile de dirigentie de santier a proiectului “Buftea de Cluj”. Aqua Serv mai are contracte similare pentru servicii de dirigentie de şantier cu Universitatea de Stiinţe Agricole si Medicina Veterinara (89.000 de lei), cu Primaria Bistrita (94.000 de lei), dar a detinut si contractul pentru supravegherea lucrarilor de modernizare a Parcului Central Cluj-Napoca (incheiat pe 68.000 de lei tot cu administratia locala clujeana).

De asemenea, in iunie 2013 era printre firmele cu care s-a incheiat contractul pe doi ani pentru reparatii la cladirile Primariei. Din peste 15 milioane de lei 4,5 milioane s-au dus la Canion Impex, 3 milioane la Ando Construct si aproximativ 2 milioane de lei la Rombianca Prestcom. Restul sumei s-a impartit intre Servinstal, alta firma de casa, care a luat 1,9 milioane, Euromega XXL cu 1,5 milioane, Aqua Serv cu 1,6 milioane si GDO MOV cu aproape 1 milion.

Firma a fost infiintata in 2004 si este a lui Dan si Valeria Muresan. Anul trecut a avut un profit de 500.000 de lei, la o cifra de afaceri de peste un milion de lei.

Proiectul de modernizare a Pietei Unirii, etapa a II-a, presupune pietonalizarea laturii vestice. Municipalitatea a estimat investitia la 10 milioane de lei. Lucrarile de modernizare a Pietei Unirii (etapa a doua) vor dura trei luni si va intra in santier o suprafata de aproape 12.000 de metri patrati. Cele mai mari modificari vor fi aduse in latura vestica a Pietei Unirii (zona unde este Diesel Club), care va fi pietonalizata. Astfel, circulatia auto va fi inchisa in latura vestica a pietei, iar intreaga zona va deveni una pietonala si de agrement, dotata cu terase.

In acest proiect vor fi pavate si trotuarele de pe laturile sudica, nordica si estica. Totusi, in aceasta etapa, nu este inclusa si pietonalizarea laturii estice (cea unde este situat Muzeul de Arta). Aici va fi implementata o solutie temporara, fiind reconfigurat trotuarul din punct de vedere al mobilierului urban si a vegetatiei.

Contractul de 10 milioane de lei prevede si realizarea unui sistem de iluminat arhitectural. Astfel, fatadele cladirilor vor fi iluminate cu sisteme led, pretabile pentru programarea unor scenarii de iluminare pentru diverse evenimente.

Lucrarile vor fi realizate in baza proiectului realizat in 2006 de SC Planwerk SRL.

Comentarii

gogu

03.11.2015 19:11

Inchideti baieti strazi, cat de multe, desfiintati parcari, ca si asa se circula prin oras bara la bara. Ce razboi, ce cutremure, ce migranti, Boc si ai lui arhitecti sunt mai devastatori decat ciuma... Si un "mesaj de interes public": clujeni, aveti ce ati votat!

Adauga comentariu