Sanatate

Reflexoterapia si regimul de slabire

Reflexoterapia are numeroase efecte benefice la diverse afectiuni. In cazul in care incepeti un regim de slabire, reflexoterapia va poate fi de mare ajutor, alaturi de dieta si miscare.

Reflexoterapia este o tehnica speciala de masaj digital care se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Poate fi folosita in prevenirea si tratamentul multor dezechilibre si afectiuni. Sunt numeroase teorii privind modul de actiune al acestei terapii, dar sistemul nervos este cel care detine cheia.

Nu s-a facut inca o descriere exacta a modului in care reflexoterapia actioneaza la nivelul organismului; mai cunoscute si studiate sunt efectele pe care acestea le produce. Se aplica la nivelul picioarelor, mainilor, urechilor si altor zone ale corpului. Cea mai responsiva zona este insa cea de la nivelul picioarelor.

Reflexoterapia si-a dovedit eficacitatea in tratamentul multor afectiuni ale aparatului digestive Din cauza functiilor complexe, tractul digestiv este foarte sensibil si raspunde prompt la diverse tipuri si cantiati de alimente si bauturi pe care le ingeram, intretinand sanatatea sau promovand bolile in functie de tipul si calitatea regimului alimentar.

Aportul crescut de alimente poate aparea pe fondul unei stari de incordare psihica, de stres. Aparatul digestiv este extrem de reactiv la impulsurile nervoase primite. Starile de stres, nervozitate, emotiile puternice, ingrijorarile duc la o secretie anormala a stomacului. Secretia crescuta de la nivelul stomacului ne poate da falsa senzatie de foame. In acest caz, prin activarea punctelor corespondente ale sistemului nervos si zonei stomacului, vom obtine o reglare a secretiei acestuia si disparitia senzatiei de foame. Acestea sunt zona de pe fata plantara si dorsala a halucelui (degetul mare de la picior), la nivelul unghiei (zona reflexa a creierului) si fata interna a talpii, sub linia diafragmului, predominant pe partea stanga (pentru stomac).

La persoanele cu exces ponderal, care au diagnosticat o patologie hormonala, de cele mai multe ori tiroidiana, reflexoterapia ajuta, prin activarea centrilor corespondenti, la reglarea functiilor hipofizei si tiroidei, dar nu inlocuieste tratamentul hormonal care a fost recomandat. Alteori insa, desi nu este diagnosticata o tulburare endocrinologica, activarea centrilor sistemului endocrin este benefica. Zona corespondenta glandei hipofize este pe pulpa halucelui, pe prima falanga. Pentru tiroida, zona reflexa este extremitatea distala a metatarsianului I (zona imediat sub degetul mare de la picior), pe fata plantara (talpa). Pentru glandele suprarenale, punctele reflexe sunt pe zona de deasupora liniei articulare dintre metatarsienele II, III si tarsiene.

Reflexoterapia ca unica metoda terapeutica nu duce la scaderi spectaculoase ale greutatii, dar vine in ajutorul celorlalte metode de a slabi. Pentru un efect optim puteti folosi in cursul sedintelor uleiurile de rozmarin, de migdale dulci sau samburi de struguri.

Papucii reflexoterapeutici pentru slabit

Cele mai multe puncte reflexogene se afla in zona talpilor. In timpul mersului, acesti tip de papuci maseaza zonele reflexe situate in talpi, distribuind energie in tot organismul, stimulandu-l, relaxandu-l si in cele din urma slabindu-l.

In timp ce sunt purtati, prin prersare ritmica a talpilor de la picioare in timpul mersului, inima incepe sa bata mai repede, circulatia sangelui este imbunatatita si ritmul metabolismului este accelerat. Pentru fiecare persoana, papucii reflexoterapeutici actioneaza in mod diferentiat; unele persoane pot slabi 6 kg in doua saptamani, altele, cu un metabolism mai greoi, doar 2 kg in 40 de zile. Efectele se fac vizibile dupa 3 saptamani in care papucii sunt purtati cel putin un sfert de ora pe zi.

Exista contraindicatii si efecte adverse?

Pentru ca normalizeaza functiile organismului, reflexoterapia nu are efecte adverse daca este corect aplicata. Pot aparea unele neplaceri la primele sedinte de terapie, neplaceri trecatoare. Acestea se datoreaza eliminarii toxinelor si a apei in exces din organism.

Reflexoterapia poate fi daunatoare in mod indirect, prin intreruperea medicatiei de baza. Este considerata complementara medicinei clasice si nu o inlocuitoare a acesteia. Este contraindicata (ca si masajul) in cazul persoanelor care au diagnosticate boli neoplazice (cancere), tulburari de coagulabilitate, boli psihice, boli infecto-contagioase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *