Referendum cu scandal în Huedin. O femeie a încercat să fraudeze votul

La o secție de votare din Huedin a avut loc recent o tentativă de fraudare a votului. Un observator a sesizat, prin apel la 112, că o femeie a fost ajutată să voteze de un membru al BESV. Mai mult, la ieșirea din secția de votare, femeia ar fi primit o sumă de bani de la o persoană care o aștepta în fața clădirii. Oamenii legii au intrat pe fir și cercetează cazul.

,,Polițiștii au început cercetările pentru lămurirea aspectelor sesizate, fiind înregistrată o lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevazută de Codul penal”, a transmis Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Mai multe voci spun că este vorba de o femeie bolnavă psihic, care trăiește pe stradă. Cel care i-ar fi dat bani ca să voteze ar fi fost chiar primarul localității, Mircea Moroșan, membru în formațiunea PNL. Edilul neagă însă toate acuzațiile.

,,Ce miză aş fi avut să dau bani la acest vot? Eu sunt primar PNL, nu de la PSD, e o acuzaţie aiurea, nu am nicio treabă cu susţinerea referendumului. Am făcut un tur pe la toate secţiile de votare din Huedin, iar la ultima a venit o femeie, Irina, care este om al străzii, pe care o cunoşteam de ani buni şi care în fiecare dimineaţă mă aşteaptă la Primărie să îi dau 5 lei. Aceasta a votat în secţia respectivă şi m-a abordat, iar eu i-am spus să mă aştepte afară. Era un observator de la Pro Democraţia acolo şi la ieşire a venit femeia şi i-am dat 5 lei, cine ştie ce a înţeles acel observator, ce a crezut. Nu pot să înţeleg această sesizare”, a declarat Mircea Moroşan pentru Mediafax.

Referendumul pentru redefinirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie are loc în zilele de 6 și 7 octombrie. Până acum în județul Cluj au votat 4970 de persoane.

Adauga comentariu