Rectorul USAMV intră în scandalul cu drumul pietruit din Pădurea Hoia: „Au pietruit și pe proprietatea noastră. Trimit inginerii topografi și depunem plângere la poliție”

USAMV demarează un proiect amplu de zeci de milioane de euro, finanțare din fonduri europene, în zona din Hoia pe care o dețin. După informațiile apărute în spațiul public, referitoarea la drumul pietruit care traversează pădurea, l-am contactat pe rectorul USAMV, Cornel Cătoi pentru a-l întreba dacă știe cine a comandat drumul și cu ce scop. Rectorul susține că l-a informat pe directorul general al USAMV, Lucian Naș, care s-a dus în teritoriu și a constatat cu stupoare că drumul pietruit, apărut peste noapte trece prin stațiunea USAMV de la marginea pădurii Hoia, locația unde se vor demara lucrările pentru proiectul „Modernizare infrastructură educațională „Hoia” pentru desfășurarea activităților didactice și practice destinate învățământului agricol”, din zona Parcului Etnografic. 

„Au pietruit tot drumul de la Muzeul Satului, care ieșea spre stațiunea USAMV, ferma noastră, trecând prin pădure spre capătul străzii Donath, porțiunea din vârf care duce spre Florești. Vorbim de zeci de bascule cu piatră transportate și tasate pentru acest drum. O parte din drum se află pe teritoriul nostru. Înainte exista un drum de pământ, dar cine a comandat lucrările a comandat un drum de piatră pe o traiectorie extinsă și cu o lățime mai mare. Cred că miza e un proiect mobiliar la marginea pădurii, alte blocuri deasupra celor existente în vârf. Am înțeles că s-a mai construit un drum pentru cineva care și-ar fi făcut o cabană în zonă. Am luat legătura cu Lucian Naș, directorul general al USAMV, trimitem echipa noastră de topografi zilele acestea și cu măsurătorile mergem la Poliție și depunem plângere. Noi nu am fost înștiințați în niciun fel”, a declarat rectorul Cornel Cătoi. 

 

Întrebați de jurnaliștii de la Ziar de Cluj, cei de la Consiliul Județean arată că drumul este în administrarea Romsilva. Conducerea Ocolului Silvic Cluj, aflat în subordinea Romsilva, spune însă că nu are nicio legătură cu acel drum. De precizat însă că există o diferență între proprietar și administrator.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră în legătură cu drumurile asfaltate de la Hoia-Baciu și proiectul de extindere a Parcului Etnografic, vă comunicăm următoarele: Drumul la care dumneavoastră faceți referire este în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA. Acesta este un drum pietruit aflat în domeniul public, iar Romsilva a exprimat acordul pentru reprofilarea și pietruirea lui, fiind un drum vechi din 1960. Nu există un proiect de asfaltare a drumului respectiv, deși locuitorii din zonă solicită acest lucru”, a transmis conducerea Consiliului Județean Cluj.

Citește și: Drumul NIMĂNUI din Pădurea Hoia-Baciu. Nicio instituție nu îl revendică, iar privații fac lucrări de pietruire

În același timp, ex-deputatul Adrian Dohotaru a lansat ipoteza că drumul respectiv desevește mai mulți dezvoltatori imobiliari, asociați cu șeful Ocolului Silvic Cluj, Adrian Apostoaie. După afirmațiile lui Dohotaru, angajatul Romsilva a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva fostului parlamentar, explicând că nu are nicio legătură cu domneniul imobiliar și că acuzațiile sunt de fapt calomnii la adresa sa.

Citește și: Șeful Ocolului Silvic Cluj îl dă în judecată pe Dohotaru: „N-am niciun proiect imobiliar,(...) sunt ținta atacului!”

 

Adauga comentariu