Rectorul USAMV Cluj: „Nici măcar nu ne-am gândit să condiționăm participarea la cursuri de vaccinare”

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, a precizat că nu s-a luat în calcul posibilitatea ca prezența studenților la cursuri sau la examene să fie condiționată de vaccinare. 

„Nici măcar nu ne-am gândit că condiționăm participarea la cursuri de vaccinare. La începutul pandemiei s-au speriat colegii. S-a discutat chiar de închiderea Clinicii și am decis că nu este bine pentru că am fi contribuit și noi la disconfortul populației. Peste 90% dintre profesori și 40-50% dintre studenți s-au vaccinat”, a declarat rectorul Cătoi, pentru Servus Cluj.

De asemenea, Cornel Cătoi exclude posibilitatea ca Ministerul Educației să impună reguli univeristăților în ceea ce privește participarea studenților la cursuri. 

„Nu cred că va fi un astfel de proiect de lege, pentru că spre deosebire de școli, universitățile au autonomie inclusiv în privința revenirii la cursurile fizice. La fel și în ceea ce privește studenții vaccinați sau nevaccinați care pot sau nu să vină la cursuri și examene, nu va fi nici măcar o propunere din partea ministrului. Universitățile pot să adopte acest lucru și cred că este justificat în cazul studenților de la UMF care intră în contact cu pacienții”, a declarat Cătoi.

Exact aceeași poziție a fost luată și de către UBB, rectorul Daniel David anunțând că nu se vor face niciun fel de diferențe între studenții vaccinați și cei nevaccinați. 

În ceea ce privește UMF Cluj, se ia în calcul testarea rapidă a studenților, o măsură care a fost aplicată și anterior. 

 

 

Adauga comentariu