Rectorul UBB, Daniel David, despre redeschiderea cursurilor facultăților: „Putem decide de la o săptămână la alta scenariul”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și-a deschis luni, 22 februarie, porțile pentru o parte din studenți.

Potrivit edupedu.ro, Rectorul UBB, Daniel David, a explicat că semestrul II universitar va începe în diverse scenarii de funcționare în facultățile din Cluj, care se vor putea modifica chiar și de la o săptămână la alta.

Astfel, cursurile la UBB se vor desfășura fizic în facultățile vocaționale, hibrid în cazul facultăților cu laboratoare, iar majoritatea în format online.

„Din cele 22 de facultăți avem diverse variante, unii încep clasic cum ar fi facultățile vocaționale, alte facultăți au model hibrid în care cursurile sunt online și seminariile se fac față în față și sunt alte facultăți în care avem doar modelul online. Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice. În ceea ce privește căminele studențești, acestea continuă să funcționeze la 35-40% din capacitate, altfel nu putem asigura condiții de securitate”, a explicat Daniel David.

Adauga comentariu