Recomandari pentru evitarea infectiei cu bacteria E.coli

Romanii trebuie sa fie atenti in aceasta perioada atunci cand consuma fructe sau legume si sa aiba grija in privinta carnii sau a altor alimente pe care le consuma, sunt cateva recomandari facute de autoritati pentru evitarea infectiei cu E.coli.

Asta dupa ce directiile de sanatate din Germania au constatat ca peste 1.200 de persoane sunt afectate de epidemia E.coli dupa ce acestia au mancat castraveti contaminati care provin din Spania.

Un prim aspect pe care consunatorii trebuie sa il aiba in vedere este sa spele sub jet de apa fructele si legumele, inclusiv cele ambalate, sa evite manipularea alimentelor in conditii de igiena precara.

Important este si sa depoziteze separat carnea proaspata de alte alimente si sa utilizeze tocatoare diferite pentru prepararea altor alimente. Mai mult, trebuie sa-si spele temeinic mainile cu apa si sapun dupa folosirea toaletei si dupa atingerea animalelor.


Conducerea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a dispus  tuturor Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene sa monitorizeze in continuare lanturile de magazine, focusat pe legumele bio, crescute cu ingrasamant natural, cele de la care pot aparea infectiile cu E.coli,  in cazul in care acestea nu sunt spalate bine sub jet de apa.

Autoritatile germane au constatat ca 11 persoane au decedat pana in prezent din cauza acestei infectii.

.ro

foto: arhiva

Adauga comentariu